Acasă Actualitate Evaluare Națională 2020. Subiectele și baremul de la Română – etapa specială

Evaluare Națională 2020. Subiectele și baremul de la Română – etapa specială

Elevii care au susținut proba de limba română – etapa specială- la Evaluare Națională 2020 au primit două subiecte printre careunul se referea la redactarea unei narațiuni de 150-300 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o curte.

Descarcă de aici subiectele la Română – etapa specială

Descarcă de aici Baremul de la Română – etapa specială

Următoarea probă va avea loc marți, 30 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută miercuri, 1 iulie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Articolul precedentEvaluare Națională 2020 – Etapa Specială: 20 de elevi nu au venit la proba de română
Articolul următorEvaluare Naţională 2020 – sesiunea specială. Elevii susțin cu proba la matematică