Acasă Actualitate Monica Anisie: Elevii care merg la școală vor purta măști/ Cine va...

Monica Anisie: Elevii care merg la școală vor purta măști/ Cine va asigura măștile

Foto: edu.ro

Elevii care vor merge la școală vor purta măști, a precizat ministrul Educației, Cristina Anisie, într-o emisiune la Antena 3. De asemenea, dacă un elev care va locuiește într-o zonă roșie – unde sunt multe cazuri de infectare- dar merge la o școală care se află într-o zonă verde, atunci el va putea merge la școală, dacă nu are simptome.

Ministrul a precizat că în cazul școlilor care vor organiza cursuri în clasă elevii vor purta măști.„Elevii vor purta mască. Masca este obligatorie prin lege. Copiii au purtat mască la examenele naționale Există o discuție. Până acum Ministerul Educației a asigurat pentru fiecare școală măștile necesare pentru pregătirea și pentru examenele naționale. Acum este o discuție de lucru interministerial. Să vedem care este situația”, a spus Monica Anisie.

În aceeași emisiune, Anisie a mai spus că fiecare școală va lua măsuri pentru începerea cursurilor și va stabili după ce scenariu va începe școala.

„Decizia este una descentralizată este la nivel local. Prin urmare, unitatea de învățământ știe cel mai bine care este situația și din punct de vedere administrativ, dar și din punct de vedere epidemiologic. În cadrul consiliul de administratie al unității de învățămțnt se stabilește care este scenariul  și se va transmite către  inspectoratele județene, care împreună cu Direcția pentru Sănătate Publică analizează situația și din punct de vedere epidemilogic  și ceea ce școala a decis și împreună cu Comitetul pentru Situații de Urgență vor lua decizia”, a mai declarat Monica Anisie.

Ministrul a explicat și în ce caz se va aplica scenariul galben.

„Decizia este la nivel local. Dacă nu mai sunt cazuri în comunitatea respectivă se poate lua decizia revenirii la cursuri. Să nu uităm că unul dintre aceste scenarii prevede și faptul că pot veni la școală preșcolarii, cei din învățământul primar, iar cei din clasa a XII-a sau clasa a VIII-a- în scenariul galben. Pentru celelalte clase,  jumătate de clasă vor fi fizic în clasă, iar cealaltă jumătate vor urmări cursurile de acasă. Decizia rămâne la nivelul unității de învățământ. Nu putem lua noi de la nivel național pentru o uitate de învățământ”, a arătat Anisie.

Citiți și: VIDEO Klaus Iohannis: Majoritatea elevilor vor merge efectiv fizic la școală

Articolul precedentIohannis: Părinţii ar putea primi un ajutor în cazul în care şcoala se va desfăşura online
Articolul următorAnisie: Dacă situaţia epidemiologică va fi dificilă, se ia decizia ca pentru 14 zile să se suspende cursurile