Acasă Actualitate Monica Anisie: Pregătim aproape 100.000 de profesori pentru școala online

Monica Anisie: Pregătim aproape 100.000 de profesori pentru școala online

Foto: edu.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, le-a prezentat detaliat senatorilor din comisia de educație situația formării pentru școala online a profesorilor. Astfel, ministrul a spus că aproape 100.000 de profesori vor fi formați până la începutul școlii pe 14 septembrie pentru predare online. Planurile de la Ministerul Educației au fost prezentate la la dezbatertea despre începutul anului școlar organizată de Senat.

„Numărul de profesori formați în această perioadă: prin Casa Corpului Didactic au fost formați 29. 967 de profesori în perioada martie – 15 iunie, în perioada 15 iunie – final de august vor fi formați aproximativ 19.000 de profesori. Pentru alți furnizori de formare acreditați avem 13.859 de cadre didactice pe care le-am format deja până la 31 iulie. În perioada 1-10 septembrie, preconizăm să mai formăm 20.500 de cadre didactice. Prin proiectul CRED au fost formați 11.000 de profesori, iar prin Editura Didactică și Pedagogică – pentru folosirea manualelor 3 D – 5.000 de profesori”, a spus Monica Anisie.

Reamintim că marți, Ministerul Educației a anunțat că profesorii vor avea emisiune prin care să învețe să predea online. Este vorba despre emisiunea Teleșcoala care va începe din 24 august pe TVR 2, la fel cum în prezent există teleșcoala pentru elevii din anii terminali.

Profesorii vor avea 15 lecții timp de trei săptămâni, până la începerea noului an școlar. Formatorii sunt de la Google și Microsoft. Cursurile de la Teleșcoala pentru profesori vor putea urmărite și online pe canalul de youtube al TVR și pe site-ul televiziunii naționale. Difuzarea cursurilor de formare se va realiza începând cu data de 24 august, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-09:30, cu reluare în aceeași zi, în intervalul orar 15:00-15:30, pe postul TVR2.

Citiți și Monica Anisie: Vom reglementa prin lege învăţământul online

Începe Teleșcoala pentru profesori/ 15 lecții despre predarea online

Articolul precedentNelu Tătaru: „Intenția noastră este de a merge la școală în mod normal”
Articolul următorCum ar putea preda profesorii? Medicul Mihai Craiu le arată dascălilor cum să-i protejeze pe copii VIDEO