Acasă Actualitate VIDEO Ludovic Orban: Am alocat bani pentru 250.000 de tablete

VIDEO Ludovic Orban: Am alocat bani pentru 250.000 de tablete

Foto: Parlament

Premierul Ludovic Orban le-a spus parlamentarilor că sunt trei scenarii pentru începerea școlilor, iar pentru fiecare dintre aceste scenarii trebuie luate măsuri specifice. „Unde școala începe normal, e obligatoriu purtatul măștii. Unde e posibil să se asigure separarea prin plafoane de plexiglas e important ca acest lucru să se realizeze”, a precizat Ludovic Orban, care a spus că toate școlile trebuie dotate cu dezinfectanți.

„Demersurile pe care le-am gândit sunt în derulare pe fiecare direcție de acțiune. Am constiuit un Comitet interministerial care pregătește deschiderea anului școlar”, a spus Orban.

Din cifrele prezentate de premier rezultă că aproximativ 20% dintre școli nu sunt conectate la internet, dar autoritățile caută soluții.

„Fiecare scoală trebuie să aibă acces la platforme online. Ministerul Educației a purtat discuții cu furnizorii și vor exista soluții. Google și Microsoft vor pune gratuit la dispoziție”, a mai spus Ludovic Orban.

Elevii care nu au dispozitive digitale vor primi unele. „Pentru asta am alocat suma necesară pentru achiziția a 250 de mii de tablete, licitația e în curs, săptămâna viitoare vor fi stabiliți câștigătorii. Am disponibilizat 125 milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea autorităților locale pentru achiziționarea de laptopuri”, arată Ludovic Orban

Consultă aici Raportul prezentat de Ludovic Orban în Parlament

Articolul precedentCe măsuri cuprinde raportul Guvernului privind deschiderea școlilor DOCUMENT
Articolul următorMăști și separatoare din plexiglas în școlile unde cursurile încep în bănci – Ludovic Orban