Acasă Actualitate Marea Britanie: „Puține dovezi” potrivit cărora COVID-19 se transmite în școli

Marea Britanie: „Puține dovezi” potrivit cărora COVID-19 se transmite în școli

Foto: Facebook BBC

Sunt puține dovezi potrivit cărora coronavirusul este transmis în școli, a spus luni Gavin Williamson ministrul Educației din Marea Britanie. Acesta a spus că pregătirea revenirii elevilor la școală în luna septembrie este o prioritate națională, potrivit Sky News.

Ministrul a mai spus că guvernul continuă să facă „tot ce îi stă în putere” pentru a se asigura că copiii se întorc la școală în siguranță.

„Am fost mereu și vom continua să ne ghidăm după cele mai e cele mai bune sfaturi științifice și medicale. ltimele cercetări care se așteaptă să fie publicate mai târziu în acest an – unul dintre cele mai mari studii asupra coronavirusului în școlile din lume – arată clar că există puține dovezi că virusul este transmis la școală”, a spus Williamson.

Tot luni, premierul Boris Johnson a spus că primește foarte multe mesaje prin care i se cere să testeze cât mai mult inclusiv copii și să redeschidă școlile în siguranță, fără a impune restricții suplimentare. Întimpul unei vizite la o școală din estul Londrei, Johnson a spus că „ultimul lucru pe care vrem să-l facem este să închidem școlile”.

Premierul a spus că speră că școlile nu vor fi obligate să se închidă ca urmare a aducerii restricțiilor locale. „Credem că educația este prioritatea pentru țară și că este simplă justiție socială”, a spus premierul britanic.

Citiți și: Cum se redeschid universitățile din Marea Britanie și UE, în contextul pandemiei de coronavirus

Marea Britanie: Cel mult 15 elevi într-o clasă, dar fără măști la întoarcerea la școală

Articolul precedentLudovic Orban, invitat să vorbească despre deschiderea școlilor în Parlament
Articolul următorCum își propune Universitatea din București să înceapă anul universitar/ Trei scenarii de lucru