Acasă Actualitate Cum se redeschid universitățile din Marea Britanie și UE, în contextul pandemiei...

Cum se redeschid universitățile din Marea Britanie și UE, în contextul pandemiei de coronavirus

Majoritatea universităților din Marea Britanie au anunțat că vor începe anul universitar în condiții normale, cu respectarea tuturor regulilor de securitate sanitară. 97% dintre instituțiile de învățământ superior vor ograniza evenimente în aer liber și vor lăsa activitățile sportive deschise, consultanții educaționali de la IntegralEdu. Singura universitate care va menține sistemul de cursuri online exclusiv este Universitatea Cambridge, care a anunțat că acest sistem se va menține până în vara lui 2021.

„Având în vedere și contextul BREXIT, tinerii care vor începe studiile în Marea Britanie vor trebui să aplice
pentru statutul de viză pre-settled până în luna decembrie acestui an. Instituțiile britanice de învățământ garantează că taxele școlare nu se vor modifica anul acesta pentru cetățenii din UE, însă pentru aceasta trebuie să fi aplicat pentru statutul de settled (dacă locuiesc de 5 ani pe teritoriul UK) sau pre-settled (pentru cei care ajung pentru prima dată sau locuiesc în UK de mai puțin de 5 ani). De asemenea, împrumuturile de studii oferite de statul britanic vor rămâne în vigoare pentru cei care vor începe în toamnă și în ianuarie 2021. Tot legat de taxele de studii, trebuie menționat că și Olanda are o facilitate importantă. În primul an de studiu, taxa s-a redus la jumătate, adică 1100 euro ”, declară Ana Maria Papp, Business Development Manager,
IntegralEdu.

Din 2021 se vor majora taxele de studiu în UK pentru europeni. Universitatea din Essex a anunțat că va pune la dispoziția europenilor burse de până la 7000 lire.

Începând cu anul universitar 2021, cei care provin din țările UE și care vin la studii în Marea Britanie nu vor mai beneficia de același nivel de taxe de studii ca cei din Marea Britanie, acestea majorându-se, nemafiind subvenționate. “O parte din universitățile britanice deja încearcă să găsească soluții la această situație. Cel mai recent caz este al Universității Essex, care găzduiește foarte mulți studenți europeni. Oficialii universității au anunțat deja că vor pune la dispoziția tinerilor din UE burse de studiu în valoare de până la 7000 de lire. Modalitatea de acordare încă nu a fost comunicată de cei de la Essex, însă în scurt timp vor fi afișate și condițiile”, explică Ana Papp.

Ce se întâmplă în universitățile din Uniunea Europeană

O parte din universitățile din Europa se vor deschide în sistem normal sau combinat cu studiile online. În cazul universităților din Danemarca, Belgia și Austria, cursurile se vor desfășura atât față în față, dar și online. În Italia, Elveția și Germania s-a decis ca universitățile să se deschidă în sistem normal, cu respectarea normelor de distanțare socială, dar și cu implementarea măsurilor necesare de securizare sanitară.

Articolul precedentCe propun școlile particulare pentru reînceperea anului școlar
Articolul următorREZULTATE BAC 2020. Un elev a obținut 3 puncte în plus la Matematică în urma contestației