Acasă Actualitate Medicul Mihai Craiu: Școlile pot fi deschise/ Ar trebui ca fiecare clasă...

Medicul Mihai Craiu: Școlile pot fi deschise/ Ar trebui ca fiecare clasă să aibă o chiuvetă

Foto: Facebook Spitalul Virtual pentru Copii

Școlile pot fi deschise, deoarece coronavirusul s-a dovedit, peste tot în lume, că este mai puțin agresiv pentru copiii. În Statele Unite, de exemplu, pandemia de gripă obișnuită de acum 11 ani a provocat mai multe decese în rândul celor mici decât COVID-19 – a spus medicul pediatru Mihai Craiu, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului din București, la Europa FM.

Pediatrul arată că riscurile sunt mai mici pentru copii, dar acest lucru nu înseamnă că ei nu trebuie să respecte regulile care ne țin la distanță de coronavirus. „Și școlile trebuie să acorde o atenție sporită igienei”, a spus medicul Mihai Craiu.

„Cea mai importantă regulă este legată de acoperirea nasului și gurii, nu neapărat cu o mască, poate să fie ceva ca o bandană. A doua măsură este cea cu spălatul pe mâini, adică ar trebui ca fiecare clasă să aibă o chiuvetă, un dispozitiv dispens de substantă alcoolizată pentru ca în momentul în care intră în clasă copiii să se poată dezinfecta pe mâini. Ar trebui ca locurile care sunt împărțite, toaletele să fie foarte frecvent dezinfectate și curățate”, a explicat medicul.

Citiți și Monica Anisie: Vom reglementa prin lege învăţământul online

Articolul precedentÎncepe Teleșcoala pentru profesori/ 15 lecții despre predarea online
Articolul următorCoronavirus: UE finanțează 23 de noi proiecte de cercetare în valoare de 128 de milioane de euro