Acasă Preuniversitar UNICEF: E nevoie de de 1,6 miliarde de dolari pentru copiii afectaţi...

UNICEF: E nevoie de de 1,6 miliarde de dolari pentru copiii afectaţi de pandemia de COVID-19

UNICEF solicită mai mulți bani pentru fondul Internaţional pentru Urgenţe pentru copii. Suma cerută este de 1,6 miliarde de dolari americani pentru ajutorul umanitar acordat copiilor afectaţi de pandemia de COVID-19, în creştere faţă de suma de 651,6 milioane de dolari solicitată la sfârşitul anului martie


„Şcolile sunt închise, părinţii au rămas fără loc de muncă, iar familiile sunt supuse unei presiuni tot mai mari. În timp ce începem să ne reimaginăm cum ar arăta lumea post-COVID, aceste fonduri ne vor ajuta să răspundem la criză, să ne redresăm după urmările ei şi să îi protejăm pe copii de efectele ei colaterale”, a a declarat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore.

UNICEF arată că sănătatea mintală şi impactul psihosocial al restricţionării libertăţii de mişcare, închiderea şcolilor şi izolarea vor intensifica, probabil, nivelurile deja ridicate de stres, în special în cazul copiilor vulnerabili.

Potrivit unei analize UNICEF, aproximativ 77 % dintre copiii cu vârste sub 18 ani la nivel mondial – sau 1,8 miliarde – locuiesc în cele 132 de ţări cu o formă de restricţionare a libertăţii de mişcare din cauza COVID-19.

Factorii de risc pentru violenţă, abuz şi neglijare sunt în creştere în cazul copiilor care trăiesc în condiţii de restricţionare a libertăţii de mişcare şi declin socio-economic. Fetele şi femeile prezintă un risc mai mare de violenţă sexuală şi de gen.

UNICEF a primit până în prezent o finanțare de 215 milioane de dolari pentru a putea răspunde pandemiei. Fondurile suplimentare vor ajuta UNICEF să pornească de la rezultatele deja atinse printre care se numără:
Peste 1,67 miliarde de persoane au primit mesaje despre spălarea mâinilor și igiena respiratorie ca măsuri de prevenție a infectării cu COVID-19;

Peste 12 milioane de persoane au primit provizii esențiale de apă și materiale
sanitare și igienice;

Printre măsurile de contracarare a pandemiei, UNICEF a distribuit peste 6,6 milioane de perechi de mănuși, 1,3 milioane de măști chirurgicale, 428.000 de măști N95, 291.000 de halate, 13.000 de perechi de ochelari de protecție, 63.500 de viziere, 200 de concentratoare de oxigen și 34.500 de teste de diagnosticare COVID-19, ajutând 52 de state;

Aproximativ 80 de milioane de copii au fost sprijiniți pentru a putea învăța la distanță sau la domiciliu;

Peste 10,9 milioane de copii și femei au primit servicii esențiale medicale în unitățile sprijinite de UNICEF; și

Peste 830.000 de copii, părinți și profesioniști au beneficiat de servicii de sănătate mintală comunitară și de asistență psiho-socială.
Articolul precedentStudiu Salvați Copiii: 40% dintre copiii din programele nostre nu au avut educație online
Articolul următorUniversitatea Babeș Bolyai împlinește 439 ani/ Cum arată diploma fondatoare