Acasă Actualitate Cum ar putea preda profesorii? Medicul Mihai Craiu le arată dascălilor cum...

Cum ar putea preda profesorii? Medicul Mihai Craiu le arată dascălilor cum să-i protejeze pe copii VIDEO

Foto: Spitalul Virtual pentru Copii

Medicul Mihai Craiu le arată profesorilor cum să predea astfel încât să-i protejeze pe copii. El folosește „un scut” recomandat de către Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA.

„Imaginați-vă că aș fi profesor într-o clasă de elevi cu vârstă mică, sau în care există și copii care au dificultăți de auz sau de atenție. Cum va fi la școală cu mască?”, întreabă medicul într-o postare pe pagina de Facebook de la Spitalul Virtual pentru Copii, unde arată că folosirea unei măști chirugicale poate fi dificilă.

„Center for Disease Control recomandă folosirea unor alternative. Și, deși este precizat clar că nu pot fi folosite în delimitarea unor infecții scuturile faciale, protecțiile de plastic, o soluție ar putea fi aceasta(n.r. scutul facial din plastic), adică un dispozitiv care să le permită copiilor să-mi vadă fața și buzele, care să aibă două caracteristici – să coboare sub nivelul bărbiei și să meargă până în dreptul urechilor, limitând în acest fel împrăștierea particulelor de salivă care ar putea să conțină virusul”, arată medicul.

Citiți și: Medicul Mihai Craiu: Școlile pot fi deschise/ Ar trebui ca fiecare clasă să aibă o chiuvetă

Articolul precedentMonica Anisie: Pregătim aproape 100.000 de profesori pentru școala online
Articolul următorProiectul prin care elevii primesc 350 de lei pentru uniformă a fost votat de Senat