Acasă Actualitate Ce măsuri cuprinde raportul Guvernului privind deschiderea școlilor DOCUMENT

Ce măsuri cuprinde raportul Guvernului privind deschiderea școlilor DOCUMENT

Până pe 15 august, Guvernul va prezenta forma finală a reperelor metodologice pentru 16 discipline, „la care se va adauga câte un material suport pentru învățământul primar și unul pentru învățământul preșcolar”, arată raportul prezentat de premierul Ludovic Orban în Parlament.

Din raport rezultă că, din datele strânse de la Ministerul Educației, există 2.723 cabinete medicale prevăzute cu 1.653 medici și 3.036 asistenți, iar la acestea sunt arondate 2.770 unități de învățământ. De asemenea, 80,2% din unitățile de învățământ au autorizații sanitare de funcționare, 2,3% sunt în curs de autorizare, iar 17,4% nu au. Totodată, 21% din unitățile de învățământ au autorizații ISU, 14% sunt în curs de obținere, 19% nu au, iar 46% nu necesită

În privința asigurării mijloacelor online pentru școli, Ministerul Educației „se află în proces de semnare a unui protocol de colaborare cu Google România și Microsoft România pentru asigurarea, în mod gratuit, în fiecare unitate de învățământ, a platformelor educaționale G Suite for Education și Microsoft Office 365”, se arată în raport.

72,5% dintre clădirile în care învață elevii au conexiune la internet

Datele din raport mai arată că Ministerul Educației a realizat, în luna iulie, evaluarea capacității sistemului de educație de conectare la rețelele de internet. Astfel, dintr-un număr de 22.660 de clădiri cu săli de curs și laboratoare, 16.424 clădiri au conexiune la internet, adică 72,5%. Raportat la unități de învățământ cu personalitate juridică, procentul celor care raportează conectare la internet este de aproximativ 80% unități.

„Separat, a fost analizat stadiul de implementare a proiectului strategic ‘Platformă Națională Integrată – WIRELESS CAMPUS’ care are ca obiectiv crearea unor infrastructuri de comunicații WiFi în 4.600 de școli gimnaziale. Proiectul este implementat de Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru educație și Cercetare (ARNIEC), structură în subordinea Ministerulului Educației și Cercetării. Graficul de desfășurare prevede ca, în septembrie 2020, 1600 de unități de învățământ să aibă infrastructura funcțională”, arată raportul.

Consultă aici Raportul prezentat de Ludovic Orban în Parlament

Citiți și: Ludovic Orban prezintă în Parlament măsurile pentru deschiderea școlilor și organizarea alegerilor locale

Articolul precedentElevii nu vor banii de uniforme: Avem nevoie de acces la educație de calitate, nu de uniforme
Articolul următorVIDEO Ludovic Orban: Am alocat bani pentru 250.000 de tablete