Acasă Actualitate Ministerul Sănătății: „Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum...

Ministerul Sănătății: „Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte”

Foto: pixabay.com

Ministerul Sănătății transmite părinților, într-o postare pe Facebook, să observe cu atenție cum se simt copiii lor înainte să-i trimită la școală. După prima săptămână din semestrul al doilea, un număr de 290 de elevi și 359 de profesori și angajați din învățământ au fost depistați pozitiv cu Covid-19 . Ca urmare, 203 de clase au fost închise după prima săptămână de școală.

Redăm mai jos postarea Ministerului Sănătății:
​”Pentru ca școlile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei și la menținerea în școli a unui mediu sigur pentru copii, părinți, profesori și întreaga comunitate.Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului și mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât și diareea.
Dacă observi chiar și o parte din aceste simptome la copilul tău, îți recomandăm să îl ții acasă și să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede

Citiți și: Cîmpeanu despre deschiderea școlilor: riscul este gestionabil VIDEO