Acasă Actualitate Mircea Miclea, despre declarația pe propria răspundere: Ministerul o dă la întors...

Mircea Miclea, despre declarația pe propria răspundere: Ministerul o dă la întors acum

Foto: Facebook

Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, critică declarația pe proprie răspundere  pe care ar trebui să o semneze părinții înainte de a-i trimite la școală și spune că autoritățile nu fac altceva decât delege toată responsabilitatea la ei. Într-o intervenție pentru Digi24, Miclea spune că părinții ar trebui să primească o listă cu simptome astfel încât să-și dea seama dacă ceva nu e în regulă cu copiii lor.

„Am criticat declarația pe proprie răspundere a părinților pentru că acolo erau scrise lucruri aberante. Văd că ministerul o dă la intors acum, dar e evident că n-a făcut altceva decât să arunce pe spinarea părinților toată responsabilitatea începutului școlii, ceea ce este aberant, din punct de vedere al guvernării. Acolo părintele trebuia să știe, de exemplu, dacă copilul lui s-a întâlnit cu o altă persoană care e COVID. N-avea de unde să știe părintele acest lucru. Apoi, erau trecute o serie de simptome, după care s-a pus virgulă și etc. Adică, era o listă incompletă, o listă infinită de simptome. Eu trebuia să răspund, așadar, ca părinte, de lucruri pe care n-am cum, obiectiv vorbind, să le cunosc și eram tras la răspundere pentru asta. Acum, ministerul a văzut câtă prostie a făcut și începe să revină asupra acestei formulări spunând că revine cu sintagmele. A fost un caz clar în care autoritățile s-au deresponsabilizat și au aruncat totul pe spinarea copiilor”, spune Mircea Miclea la Digi24.

Citiți și: Cum arată declarația pe proprie răspundere a părinților pentru trimiterea copiilor la școală

Când se stabilește scenariul pentru începerea școlii: 10 septembrie, data limită

Noul an școlar: Masca este obligatorie pentru toți elevii/ Preșcolarii nu sunt obligați să o poarte

Ce trebuie să se întâmple este ca în prima zi de școală fiecare părinte să primească o listă de simptome și să se spună: acestea sunt simptomele pe care dacă copilul dvs le are, dvs într-o primă fază îl țineți acasă. În a doua fază, dacă aceste simptome continuă, peste două zile sau trei zile – aici Ministerul Sănătății poate să stabilească exact – atunci automat vă adresați medicului de familie sau cereți analiza cazului respectiv de către DSP, a arătat fostul ministru al educației.

Articolul precedentManagerul Spitalului Victor Babeș din Capitală: „Se vor redeschide școlile și mi-e frică”
Articolul următorBAC 2020: În ce condiții susțin cei peste 42.700 de candidaţi sesiunea a doua