Acasă Actualitate Managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală: „Se vor redeschide școlile și mi-e...

Managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală: „Se vor redeschide școlile și mi-e frică”

Foto: captură Digi24

Managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, Emilian Imbri, a declarat în emisiunea „În Fața Ta” de la Digi 24 că se teme de redeschiderea școlilor din cauză că elevii pot duce virusul acasă la bunici și la părinți, ceea ce va duce la cresterea numărului de infectări cu coronavirus.

„Se vor redeschide școlile și mi-e frică. Redeschiderea școlii este un moment care va determina ulterior o creștere a numărului de îmbolnăviri și nu neapărat pentru faptul că se îmbolnăvesc copiii. Încărcătura virală este mai mare la copii decât la adulți. Cei care au virusul au o simptomatologie foarte ușoară, aproape că nici nu-și dau seama că sunt infectați. Își transmit unul altuia, destul de greu, dar merg acasă. Sunt aduși la școală de bunici sau de părinți, merg acasă la părinți și la bunici și pot transmite.

Mi-e teamă nu pentru grupele de vârstă până în 40-50 de ani. Mi-e teamă că vom avea un șoc cu grupele de vârstă trecute de 50 de ani, unde știm că reacția virusului este foarte rea”, a spus Emilian Imbri.

Mi-e teamă nu pentru grupele de vârstă până în 40-50 de ani. Mi-e teamă că vom avea un șoc cu grupele de vârstă trecute de 50 de ani, unde știm că reacția virusului este foarte rea”, a spus medicul Emilian Imbri la Digi 24.

Citiți și: Profesor de la Iași: Exerciţiile fizice pot preveni formele grave ale infecţiei cu COVID-19

Monica Anisie, despre declarația pe propria răspundere: Părinții nu vor fi în culpă dacă nu vor recunoaște simptomele bolii

Părinții cer Ministerului Sănătății mai multe informații despre declarația pe propria răspundere

Regulile organizării claselor/ Fiecare școală va avea un responsabil pentru problema SARS-CoV-2

Articolul precedentProfesor de la Iași: Exerciţiile fizice pot preveni formele grave ale infecţiei cu COVID-19
Articolul următorMircea Miclea, despre declarația pe propria răspundere: Ministerul o dă la întors acum