Acasă Actualitate Cine va primi măști la școală? Ludovic Orban: Copiii care provin...

Cine va primi măști la școală? Ludovic Orban: Copiii care provin din familii vulnerabile

Foto: Facebook Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că pentru Guvern este prioritar, în perspectiva începerii anului şcolar, să se asigure măşti de protecţie pentru copiii care provin din familii vulnerabile.

El a menţionat că Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care a alocat 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare pentru achiziţionarea de tablete, de echipamente de protecţie, de substanţe de dezinfecţie, potrivit Agerpres.

„În pregătirea şcolilor este un parteneriat în care este implicat, sigur, şi Guvernul, sunt implicate autorităţile locale şi, în general, toate autorităţile sanitare care trebuie să verifice respectarea regulilor de protecţie sanitară. Noi vom deconta către autorităţile locale cheltuielile care sunt făcute pentru a asigura începerea anului şcolar în bune condiţii. În ceea ce priveşte măşti pentru toată lumea, cred că prioritar este să asigurăm măşti pentru copiii care provin din familii vulnerabile, aşa cum a fost şi alocarea din Fondul de rezervă pentru achiziţionarea de măşti pentru persoanele care se află în situaţii de vulnerabilitate”, a afirmat Orban, la sediul PNL, întrebat dacă elevilor li se vor asigura măşti de protecţie în şcoli.

Citiți și: Asociațiile de elevi: Guvernul trebuie să asigure măști pentru toată lumea

Potrivit prim-ministrului, vor trebui să existe şi măşti suplimentare pentru copiii care, „din întâmplare”, nu au la ei.

„Evident că trebuie să existe nişte măşti suplimentare. Dacă din întâmplare un copil vine fără mască, să i se pună la dispoziţie masca pe perioada procesului şcolar, cât stă la şcoală, dar acum chiar nu se pot lua măşti chiar pentru toţi copiii”,
a susţinut Ludovic Orban.

El a completat că s-a făcut o primă livrare în cadrul contractului privind achiziţia şi distribuţia de măşti de protecţie sanitară destinate unor categorii de persoane defavorizate.

„S-a intrat în perioada de livrare, am înţeles că s-a făcut o primă livrare. Dacă nu se va finaliza în termenul stabilit, se va rezilia contractul. (…) Informarea care mi-a făcut-o domnul ministru Tătaru e că s-a livrat o primă cantitate în cursul acestui weekend şi că firma a promis că va face livrarea cantităţilor în conformitate cu contractul, conform termenului stabilit de contract, de şapte zile. Dacă nu va avea capacitatea, urmează firma următoare”, a spus premierul.

VIDEO Raluca Turcan: Este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii

VIDEO Monica Anisie: Măștile pentru elevi vor fi cumpărate de primării

Articolul precedentElevii greci vor fi obligați să poarte măști
Articolul următorBAC 2020. Bareme la Română/ Cum se notau subiectele primite de elevi