Acasă Actualitate Bac 2020. Peste 6.500 de elevi nu s-au prezentat la proba obligatorie/...

Bac 2020. Peste 6.500 de elevi nu s-au prezentat la proba obligatorie/ 55 au fost eliminați pentru fraudă

Foto: StiriEdu.ro

La proba obligatorie a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat – E).c), sesiunea august – septembrie 2020 au participat 22.187 de candidați din cei 28.247 de candidați înscriși.

6.005 candidați nu s-au prezentat. Dintre aceștia, patru se află în izolare, iar șase candidați sunt spitalizați/în carantină.

Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depășească valoarea maximă de 37.3̊ C. Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 55 de candidați.

Subiectele și baremele de corectare pentru această probă au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Următoarea probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării – E.d) – va avea loc miercuri, 26 august, în timp ce proba la Limba și literatura maternă – proba E.b) –  este programată joi, 27 august.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Citiți și: Barem Subiecte Istorie Bac 2020 Cum se punctează subiectele de la Istorie

Subiecte BAC 2020 Istorie: Eseu despre evoluția României în secolul XX

Subiecte BAC 2020. Ce exerciții au primit elevii la Matematică

Articolul precedentBarem Subiecte Matematică BAC 2020 Care este punctajul pentru Matematică
Articolul următorGeneralul Ionel Oprea, coordonator DSP București: Spitalele trebuie să pregătească locuri speciale pentru copii