Acasă Actualitate Consiliul Rectorilor cere modificarea modului în care se eliberează diplomele

Consiliul Rectorilor cere modificarea modului în care se eliberează diplomele

Foto: captura youtube

Consiliul Național al Rectorilor susține că procedurile și cadrul legal privind eliberarea diplomelelor are grave deficiențe, care au reieșit din ultimele dezvăluiri despre fostul director al Oficiului Național pentru Spălarea Banilor. Președintele Sorin Cîmpeanu susține într-un comunicat de presă că vrea „înființarea unui Registru Unic Național Integrat al Diplomelor și Actelor de Studii (RUNIDAS) eliberate de unitățile și instituțiile românești de învățământ, începând cu nivelul absolvirii studiilor preuniversitare și obținerea diplomei de bacalaureat”.

Comunicatul integral al Consiliului Național al Rectorilor

Gravitatea situațiilor despre care am luat cunoștință în ultima perioadă, dezbătute pe larg și în spațiul public, reliefează grave deficiențe ale sistemului și cadrului legal actual cu privire la eliberarea actelor de studii. Este mai mult decât evident că se impun măsuri imediate și ferme!

În calitate de președinte al Consiliului National al Rectorilor, la începutul unui mandat obținut cu o majoritate covârșitoare, voi propune în cadrul primei reuniuni a plenului CNR susținerea înființării unui Registru Unic Național Integrat al Diplomelor și Actelor de Studii (RUNIDAS) eliberate de unitățile și instituțiile românești de învățământ, începând cu nivelul absolvirii studiilor preuniversitare și obținerea diplomei de bacalaureat.

Îmi asum ca obiectiv, în calitate de membru al Parlamentului, inițierea unui proiect de act normativ care să instituie înființarea acestui Registru (RUNIDAS) și care să aducă prevederi suplimentare în legislația privind educația, astfel încât universitățile să dispună de cadrul legal necesar pentru a putea asigura, într-o manieră eficientă, prevenirea unor astfel de fapte, mai mult decât reprobabile, fapte ce afectează imaginea întregului sistem românesc de învățământ.

Profesor Sorin Mihai CÎMPEANU
Președintele Consiliului Național al Rectorilor