Acasă Actualitate BAC 2020. Peste 5.300 de elevi nu s-au prezentat la proba profilului

BAC 2020. Peste 5.300 de elevi nu s-au prezentat la proba profilului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

BAC 2020. La proba la alegere a profilului și specializării – E).d) din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2020 nu s-au prezentat 5.386 de candidați.

Dintre cei 25.245 de candidați înscriși pentru susținerea probei scrise s-au prezentat 19.823 de candidați. la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie). Dintre aceștia patru sunt în izolare și trei spitalizați/în carantină. 

Nici la proba la alegere nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depășească valoarea maximă de 37.3̊ C. Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 36 de candidați. Subiectele și baremele de corectare au fost publicate aici, la ora 15:00, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultima probă scrisă din această sesiune – E).b) – Limba și literatura maternă – se desfășoară joi, 27 august. Sunt așteptați cei 317 candidați înscriși (285 de candidați pentru Limba și literatura maghiară, 18 pentru Limba și literatura germană, respectiv 5 pentru Limba și literatură slovacă).

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Articolul precedentBAC 2020. Barem la Geografie, Biologie, Anatomie, Logică – proba la alegere a profilului
Articolul următorPrimarul Mihai Chirica: Luăm în calcul şi scenariul galben pentru începutul de an şcolar VIDEO