Acasă Actualitate Cele 7 modele pentru începerea anului școlar 2020-2021 în Republica Moldova VIDEO

Cele 7 modele pentru începerea anului școlar 2020-2021 în Republica Moldova VIDEO

Foto: Facebook/ Ministerul Educației Moldova

Prezența fizică 100% la școală sau învățarea în 2 schimburi, sunt două dintre cele 7 modele prezentat de ministrul Educației din Republica Moldova, Igor Șarov, pentru redeschiderea școlilor în anul de studii 2020-2021. Șarov a prezentat și modul în care se va organizarea concursul de admitere în instituțiile de învățământ profesional-tehnic și învățământ superior. Cele șapte modele pentru anul școlar vor fi analizate de consiliul de administrație al școlii care îl va alege pe cel mai potrivit.

„Școala din septembrie va fi responsabilă, flexibilă, deschisă, reînnoită, consolidată. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va face tot posibilul ca instituțiile de învățământ să se deschidă într-un format tradițional la 1 septembrie, iar experiența acumulată în cadrul măsurilor de carantină să completeze educația tradițională”, a spus Igor Șarov .

Cele șapte modele pentru începutul anului de studii 2020-2021:

Modelul 1: „Prezența fizică 100% la școală”. Este aplicabil în cazul școlilor, al claselor cu un număr rațional de elevi, în corespundere cu normativele sanitaro-epidemiologice de stat.

Modelul 2: „Învățarea în 2 schimburi” în condițiile contextului pandemic, în cazul școlilor cu mulți elevi, cu multe clase la paralelă,  organizarea activităţii educaţionale se poate realiza în 2 schimburi.

Modelul 3: „Învățarea combinată” presupune împărțirea școlii în zile de prezență și în zile de comunicare la distanță: pe rând – o zi se vine la școală, o zi are loc comunicarea la distanță, inclusiv online.

Modelul 4: „Învățarea de tip hibrid” presupune împărțirea clasei în două grupe: pe rând o zi se vine la școală, o zi se fac lecții online.

Modelul 5: „Învățarea alternantă” are la bază împărțirea clasei în două schimburi: pe rând o săptămână se vine la școală, o săptămână se fac lecții online.

Modelul 6: „Învățarea la distanță inclusiv online”  acest model se aplică în anumite cazuri punctuale de forță majoră locală, multe cazuri de Covid pozitiv ȋntr-o clasă/ școală/ localitate, cu respectarea izolării.

Modelul 7: „Învățarea mixtă” modelul dat presupune îmbinarea a două sau trei dintre modelele prezentate mai sus.

Ministerul Educației precizează că cele șapte modele urmează să fie analizate și adaptate în funcție de specificul comunității, iar responsabilitatea aprobării aparține Consiliului de administrație și profesorilor școlii.

Citiți și: OFICIAL Examenele naționale din Republica Moldova au fost anulate

Articolul precedentMinisterul Educației caută experți în management educațional, care vor putea fi inspectori și directori
Articolul următorSri Lanka și-a închis școlile, la o săptămână de la redeschidere