Acasă Actualitate Sindicaliștii spun că profesorii sunt vaccinați în proporție de 60%: „Vrem testare...

Sindicaliștii spun că profesorii sunt vaccinați în proporție de 60%: „Vrem testare săptămânală în școli”

unplash.com

Peste 60% dintre angajații din Educație sunt vaccinați, arată sindicaliștii de la Federația Spiru Haret. Ei îi dau replica ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, care a declarat că procentul profesorilor vaccinați este foarte mic. Profesorii spun că personalul școlii și elevii ar trebui testați săptămânal de direcțiile de sănătate publică.

Comunicatul integral de la Federația „Spiru Haret”:

  • Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ solicită ministrului sănătății, Ioana Mihăilă, să verifice cifrele privind vaccinarea anti COVID-19 înainte să dea declarații în mass-media, potrivit cărora numărul angajaților din învățământ care s-au vaccinat este foarte mic. Conform unui chestionar realizat de FSE „SPIRU HARET“, în perioada 17-30 august 2021, la care au răspuns peste 13.000 de angajați din sistemul educaţional, 60% dintre repondenți (59,6% – personal didactic, 61,9 % – personal didactic auxiliar și 60,7% – personal nedidactic) s-au vaccinat împotriva COVID-19. Aceste cifre au fost confirmate chiar și de ministrul educației, Sorin Mihai Cîmpeanu.
  • „Doamna ministru Ioana Mihăilă ar trebui să răspundă în numele Guvernului pentru campania pro-vaccinare eșuată. Angajații din învăţământ ar trebui daţi ca exemplu pozitiv, având în vedere că procentul celor vaccinaţi este dublu faţă de procentul naţional. Așa cum doamna ministru consideră că părinţii ar trebui să ştie care dintre profesorii copilului sunt vaccinaţi, la fel putem cere și noi, profesorii, o situaţie cu elevii/părinţii vaccinaţi. Îi recomandăm doamnei ministru Ioana Mihăilă să fie mai atentă la declaraţii şi să nu încerce să învrăjbească diferite categorii sociale unele împotriva celorlalte. Nu aşa se face o campanie pro-vaccinare. În plus, având în vedere procentul naţional mic de vaccinaţi, considerăm că angajaţii din învăţământ vor fi cei mai expuşi începând cu 13 septembrie, când se vor deschide porțile școlilor. Dacă în spitale protocoalele sunt respectate, iar fiecare persoană este verificată, unităţile de învăţământ vor fi un mediu propice de răspândire a virusului, și nu din cauza personalului angajat. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, este nevoie ca săptămânal, în fiecare școală, să fie prezent un angajat al Direcției de Sănătate Publică pentru a testa angajații și elevii, lucru pe care FSE „SPIRU HARET“ l-a cerut de mai multe ori. De asemenea, solicităm Guvernului să facă publice datele privind vaccinarea anti COVID-19 pentru toate categoriile socio-profesionale. Din datele noastre, angajații din învățământ sunt în top 3 la numărul de vaccinați anti COVID-19“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.
  • Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ a realizat un chestionar în rândul membrilor de sindicat, la care au răspuns peste 13.000 de persoane. Răspunsurile participanților la chestionar arată că 60% dintre angajați s-au vaccinat împotriva COVID-19. Aceasta, în condițiile în care, potrivit datelor prezentate de Guvern, procentul național este mai mic de 30%.  

Citiți și: Sindicaliștii spun că profesorii sunt vaccinați în proporție de 60%: „Vrem testare săptămânală în școli”

Legislația pentru România Educată nu va fi gata la timp. Elevii cer să vadă proiectele

BAC 2021. Rezultatele de la sesiunea de toamnă au fost afișate marți

Ministrul Educaţiei: 5% dintre elevii cu vârsta între 12 – 15 ani s-au vaccinat

Ministrul Educaţiei: 5% dintre elevii cu vârsta între 12 – 15 ani s-au vaccinat

Cine va plăti pentru testarea profesorilor? Ce spune ministrul Sănătății

Deschiderea școlilor: Doar cu mască de protecție

Sorin Cîmpeanu: „Școala trebuie să se deschidă prima și să se închidă ultima”

Sondaj. Peste 55% dintre părinții nevaccinați nu-și vaccinează nici copiii

Articolul precedentLegislația pentru România Educată nu va fi gata la timp. Elevii cer să vadă proiectele
Articolul următorRezultate BAC 2021: Doar 3 din 10 elevi au promovat examenul