Acasă Actualitate VIDEO Ludovic Orban: Doar copiii din familii fără posibilități vor primi măști

VIDEO Ludovic Orban: Doar copiii din familii fără posibilități vor primi măști

Foto: Facebook Guvernul Romaniei

Doar copiii din familii fără posibilități vor primi măști atunci când începe școala, a declarat premierul Ludovic Orban la Brașov, întrebat de ce nu va asigura măști pentru toți elevii care merg la școală din 14 septembrie. „Toți copiii sunt la fel, dar părinții nu sunt la fel, din punct de vedere al veniturilor există diferențe”, s-a justificat Ludovic Orban.

„Noi vom asigura măști, în special pentru copiii, pentru elevii din familiile defavorizate. Pentru copiii care sunt din familii care au venituri peste medie este complicat să asiguri măști și nici n-ar fi corect. Noi vom asigura măști pentru copii ai căror părinți sau familii nu au posibilitatea financiară de a achiziționa aceste măști. Și vom face lucrul ăsta”, a declarat Ludovic Orban.

Atunci când a fost întrebat dacă nu toți copiii sunt la fel, premierul și-a justificat afirmațiile prin faptul că veniturile părinților diferă.

„Sigur că sunt toți copiii la fel dar părinții nu sunt la fel, părinții din punct de vedere al veniturilor au diferențe de venituri. Încă o dată vă spun tot ce cumpără Ministerul Sănătății sau Ministerul Educației cumpără din banii publici, o măsură ca asta trebuie îndreptată către acele categorii care au efectiv nevoie de un astfel de sprijin”, a mai spus Ludovic Orban.

Citiți și: De ce nu vor avea profesorii măști gratuite? Iohannis: Bănuiesc că nu există fonduri suficiente

Monica Anisie, despre măștile pentru profesori: Școlile le pot cumpăra și apoi deconta de la Ministerul Fondurilor Europene

Articolul precedentCele 250.000 de tablete NU vor fi în școli la 10 septembrie/ Explicația de la Guvern
Articolul următorLudovic Orban: Riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 a elevilor e mai redus la şcoală decât acasă, fără supraveghere