Acasă Actualitate Consiliul Național al Elevilor: 8 din 10 elevi nu vor teze/ Ce...

Consiliul Național al Elevilor: 8 din 10 elevi nu vor teze/ Ce spun elevii despre olimpiadele școlare

Foto: CNE

Opt din 10 elevi nu vor să susțină tezele în format clasic, arată rezultatele unui sondaj făcut de Consiliul Național al Elevilor printre 50.000 de respondenți. Numai 10% dintre cei care au participat la sondaj spun că vor să susțină tezele școlare în format clasic în baza unei programări, iar 8,9% vor ca tezele să fie susținute online.

În privința olipiadelor școlare, peste 62,6% dintre elevi vor ca acestea să fie suspendate.

  • Cum crezi că ar trebui să fie organizate lucrările scrise semestriale (tezele) anul acesta?

Conform rezultatelor formularului de consultare, putem observa faptul că majoritatea covârșitoare a elevilor (80,9%) preferă înlocuirea tezelor în acest an școlar cu o altă formă de evaluare sumativă. Totodată, 10,2% dintre respondenți
consideră că tezele ar trebui susținute în baza unei programări, astfel încât toți elevii să fie evaluați ca înainte, în timp ce 8,9% cred că lucrările semestriale ar trebui transpuse în mediul online.

  • Cum crezi că ar trebui să fie organizate olimpiadele școlare anul acesta?

Din analizarea rezultatelor, reiese că aproape două treimi dintre respondenți (62,6%) optează pentru anularea olimpiadelor și concursurilor școlare în acest an școlar, în timp ce 21,1% consideră că acestea ar trebui să fie organizate față în față, la fel ca până acum. Restul respondenților (16,3%) sunt de părere că olimpiadele și concursurile ar trebui susținute în mediul online.

  • Consideri că școlile ar trebui să rămână deschise, indiferent de numărul cazurilor noi de infectare?

Aproximativ trei sferturi dintre elevii români (74,5%) consideră că măsura tranziției la sistemul educațional online este oportună, în contextul creșterii ratei de infectări cu COVID-19 în mediul școlar. Totuși, aproape 25,5% dintre respondenți declară că ar prefera ca orele de curs să se desfășoare fizic, indiferent de numărul cazurilor nou apărute.

Rezultatele sondajului făcut de elevi pot fi consultate aici: PERSPECTIVA ELEVILOR PRIVIND SUSȚINEREA TEZELOR ȘI OLIMPIADELOR ȘCOLARE ÎN ANUL ȘCOLAR 2020-2021

Citiți și: Consiliul Național al Elevilor face sondaj cu privire la tezele și olimpiadele școlare

Articolul precedentDe ce nu se organizează concursurile pentru inspectori? Anisie: Suntem în stare de alertă
Articolul următorMasca devine obligatorie în toate școlile din Anglia