Acasă Actualitate EXCLUSIV Monica Anisie: Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere

EXCLUSIV Monica Anisie: Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere

Foto: edu.ro

Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere atunci când îi vor trimite pe copii la școală, așa cum este prevăzut în normele pentru începerea anului școlar puse în dezbatere de Ministerul Sănătății, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, pentru StiriEdu.ro. Declarația vine în contextul în care cei doi miniștri au avut luni o întâlnire la solicitarea premierului Ludovic Orban. Pe 14 septembrie părinții ar fi trebuit să completeze o declarație pe propria răspundere în care să declare, printre altele, că propriul copil nu a fost diagnosticat cu COVID-19.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii pe care le publicăm mâine nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Monica Anisie pentru StiriEdu.ro.

De altfel, Ministerul Educației organizează marți, 1 septembrie, o conferință de presă în care va da informații noi referitoare la începerea noului an școlar.

Citiți și: VIDEO Ludovic Orban: Marți publicăm ordinul privind începerea școlilor

Reamintim că, potrivit normelor pentru începerea anului școlar 2020-2021, publicate de Ministerul Sănătății, părinții care își vor trimite copiii la școală ar fi trebuit să completeze o declarație pe propria răspundere în care să spună în ce stare de sănătate a fost copilul în ultimele 14 zile.

Citiți și: Cum arată declarația pe proprie răspundere a părinților pentru trimiterea copiilor la școală

ULTIMA ORĂ Ministerul Sănătății a publicat normele privind deschiderea anului școlar

Ce le spune Klaus Iohannis părinților: Îi încurajez pe toți să-și trimită copiii la școală dacă sunt sănătoși

De ce părinții trebuie să completeze declarația pe propria răspundere? Monica Anisie: Sănătatea e importantă

Articolul precedentUn colegiu din Ploiești a ales să facă școală online până pe 15 octombrie
Articolul următorCe se întâmplă cu elevii care nu pot veni la școală din motive medicale? Școala va asigura cursuri online