Acasă Actualitate Gabriela Firea: Testăm gratuit profesorii și elevii, dacă doresc acest lucru VIDEO

Gabriela Firea: Testăm gratuit profesorii și elevii, dacă doresc acest lucru VIDEO

Foto: Facebook Gabriela Firea

Profesorii și elevii din București vor fi testați la cerere, a anunțat rimarul general la un comandament organizat luni. Gabriela Firea a spus că Primăria Capitalei va pune la dispoziție 17.000 de teste pentru profesori și 250.000 de teste pentru elevi.

În fiecare dimineață se va face triajul epidemiologic al evilor.

„Este nevoie ca elevii să se întoarcă pe băncile școlii, dar în anumite condiții. Vreau să vă anunț că PMB prin ASSMB demarează cel mai amplu program de testare în mediul școlar, unic în țară, care corespunde programelor similare din întreaga Europă. Concret, toate cadrele didactice din București, dacă doresc, se pot testa gratuit prin ASSMB. Am pregătit teste pentru 17.000 de persoane pentru profesori, inclusiv personal auxiliar. Ca să fie valabil, testul trebuie realizat în ultima saptămână de vacanță. În București avem o capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi. Am pregătit o capacitate extinsă de testare pentru cei 250.000 de elevi din București, la cerere”, a spus Gabriela Firea.

Primarul General a spus că nu e nevoie ca elevii și profesorii să fie testați înainte de începerea școlii. „Dar dimineața, la triaj, dacă se observă febră, copilul nu are o stare fizică bună, tușește, are roșu în gât, acele situații vor fi transmise de cabinetul de școlar la ASSMB și la cerere se face testul. Nu suntem de acord cu formula DSP, ca elevul dacă dacă are febră să fie izolat, dus în spital, apoi să i se facă testul, practiv va fi internat 2-3 zile în spital chiar dacă nu a fost testat pozitiv. Va sta 2-3 zile în spital pentru o simplă răceală”, a declarat Firea, care a adăugat că niciun copil nu va fi scos din școală fără să fie înștiințati părinții și fără să fie însoțit de părinte.

Pentru toate proiectele privind începerea anului școlar, inclusiv pentru testarea elevilor și profesorilor, Primăria Capitalei va da 15 milioane de euro, dar bugetul trebuie votat de Consiliul General al Municipiului București.

Articolul precedentVIDEO Ludovic Orban: Marți publicăm ordinul privind începerea școlilor
Articolul următorStudiu MEC: Peste jumătate dintre părinți vor cursuri față în față/ Doar 14% vor școala online