Acasă Universitar UMF Iași: simularea admiterii are loc în 30 și 31...

UMF Iași: simularea admiterii are loc în 30 și 31 mai

Foto: pixabay.com

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași  anunță că a doua ediție din acest an a simulării concursului de admitere i va avea loc, online, în weekend-ul 30-31 mai 2020. Înscrierile au loc în perioada 11-24 mai.

La ediția din martie 2020, au participat peste 1600 de elevi. Examenul propriu zis va avea loc  pe 26 iulie 2020.

„Nu am vrut să renunțăm la acest proiect, pentru că este important să le oferim candidaților șansa de a-și testa cunoștințele înainte de concursul de admitere, astfel că această sesiune se va desfășura online. Este cea mai bună soluție găsită de organizatori și îi felicit pentru eforturile depuse, iar viitorilor candidați le urez succes”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași. Concursul propriu-zis constă în susținerea unui test grilă sub forma unui formular online cu întrebări concepute și redactate exclusiv de către cadrele didactice universității. Timp de 3 ore, candidații vor rezolva întrebările de tip complement simplu cu informații din toate manualele alternative valabile pentru disciplinele și clasele de liceu. Taxa de participare este în cuantum de 30 de lei.

„Această ediție a Simulării Concursului de Admitere presupune colaborarea Comitetului de Organizare cu o platformă specializată în susținerea de testări online. S-a decis parteneriatul cu QuestMed, o aplicație web care permite crearea și distribuirea tezei pe care candidații o vor avea de completat. Candidații se vor înscrie pe site-ul nostru și vor fi direcționați automat pe platforma online, unde li se va genera un cont cu user și parolă. Cu acestea se vor loga în momentul simulării. ”, a declarat Miruna Ungureanu, președinte SSMI.

Scopul simulării  este de a-i ajuta pe candidați să se acomodeze cu atmosfera de examen și strictețea acestuia și să-și testeze cunoștințele acumulate până în momentul respectiv. Simularea concursului de admitere este deschisă pentru toți elevii ciclului liceal, precum și pentru alte persoane care doresc să se înscrie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași care au urmat un ciclu de învățământ secundar superior (liceu sau colegiu).

Participanții au posibilitatea de a susține concursul la o anumită specializare, având opțiunea să aleagă dintre mai multe discipline propuse în metodologia pentru examen, cu ponderea întrebărilor din disciplina obligatorie de minim 60%. Astfel, pentru specializările Medicină și Medicină Dentară, candidații vor susține o probă obligatorie la Biologie clasa a XI-a și o probă la alegere: Fizică sau Chimie Organică. Pentru specializarea Farmacie, disciplina obligatorie este Chimie Organică, iar cea la alegere este Biologie Vegetală sau Biologie clasa a XI-a. Specializarea Balneofiziokinetoterapie și Recuperare necesită susținerea concursului la Biologie clasa a XI-a, în timp ce Bioingineria Medicală oferă opțiunea participanților de a alege proba de concurs între Biologie clasa a XI-a sau Matematică.

Pentru Asistență Medicală Generală, Nutriție si Dietetică, Tehnică Dentară și Asistență de Profilaxie Stomatologică, disciplinele de concurs disponibile sunt Chimie Organică sau Biologie, clasa a XI-a. Rezultatele și baremele de corectare vor fi publicate în data de 31 mai 2020, după finalizarea ambelor sesiuni de examinare, pe site-ul http://simulare-admitere.ssmi.ro/ Contestațiile se pot face în primele 4 ore de la finalizarea examenului din data de 31 mai, printr-o cerere tipizată ce va fi afișată pe pagina oficială de Facebook a Simulării Concursului de Admitere, la finalul celor 3 ore de concurs. Aceasta va fi completată de candidat și trimisă la adresa de mail simulareadmitere@ssmi.ro.

Articolul precedentSTUDIU IRES: Aproximativ trei sferturi dintre părinți sunt de acord cu nedeschiderea școlilor
Articolul următorProf. univ. dr. Ovidiu Pânișoară: Trebuie să regândim profilul profesorului – INTERVIU