Acasă Actualitate Condițiile în care părinții pot opta pentru școala online

Condițiile în care părinții pot opta pentru școala online

Foto: StiriEdu.ro

Părinții copiilor care suferă de boli cronice sau au în familie persoane din categorii de risc pot opta pentru școala online, dar trebuie să ducă la școală o adeverință de la medicul de familie pentru acest lucru, spune ministrul Educației, Monica Anisie la Digi 24.

„Deocamdată, normele prevăzute de ordinul comun permit părinţilor care au în familie persoane cu un a anumit risc la îmbolnăvire să solicite unităţii de învăţământ continuarea învăţării de acasă. Deci copilul poate să continue cursurile în sistem online după ce părintele face o evaluare a stării de sănătate a membrilor din familie”, a declarat Monica Anisie.

Întrebată dacă părinţii pot opta pentru şcoala online fără a avea o astfel de situaţie în familie, Anisie a precizat că, în acest moment, normele nu prevăd această posibilitate.

„Acum, în conformitate cu normele pe care le-am aprobat, nu are această posibilitate pentru a opta decât, repet, fie dacă este copilul bolnav şi va fi expus riscului la îmbolnăvire sau dacă în familie există o persoană care s-a putea afla sub riscul accentuării îmbolnăvirii”, a adăugat Anisie.

Citiți și: Explicațiile Monicăi Anisie despre cum va arăta școala în scenariul hibrid

Monica Anisie: Mai avem nevoie mai ales de personal nedidactic VIDEO

Articolul precedentMonica Anisie: Mai avem nevoie mai ales de personal nedidactic VIDEO
Articolul următorExplicațiile Monicăi Anisie despre cum va arăta școala în scenariul hibrid