Acasă Actualitate Cum vede Sorin Cîmpeanu testarea elevilor: Sunt convins că vom avea teste...

Cum vede Sorin Cîmpeanu testarea elevilor: Sunt convins că vom avea teste rapide

Sorin Cîmpeanu a declarat în cadrul dezbaterii „Vaccinare și testare pentru Învățare!”, organizată la București că testarea e importantă și e convins că Institutul Național de Sănătate Publică va aproba testele rapide pentru școli, în condițiile în care testele pe care Ministerul Sănătății nu au fost folosite în școli. „Sunt convins că în scurt timp, în timp util, școala începe pe 4 mai, cu excepția claselor terminale care revin pe 10 mai, sunt convins că INSP va reuși să modifice metodologia și să introducă acest tip de teste și orice tip de teste care au relevanță”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„Testarea este extrem de importantă. Testarea întâmpină dificultăți și în București, dar gândiți-vă cum se poate organiza testarea elevilor care prezintă simptome sau cum se poate organiza în școală testarea contacților cazurilor confirmate într-o localitate care este la 70-80 de kilometri de municipiul reședință de județ în care se găsește direcția de sănătate publică, în care nu există cabinet medical școlar, pentru că foarte puține sunt situațiile în care aceste cabinete există în țară. Oficial, 18 % din școli au cabinete medicale, practic, toți cei de aici știm că nu e suficient să ai cabinet, trebuie să ai și și personal medical”, a mai spus Cîmpeanu.

„E esențial să poți testa elevii care prezintă simptome în timpul programului de școală și de asemenea contacții acestor elevi. Cum se poate face acest lucru dacă ai teste care necesită personal medical? Repet, la 70-80 de kilomteri a apărut un elev cu simptome cu o oră înainte de finalul programului. Cam ce credeți că se poate face în acea oră în cazul în care elevul trebuie testat de o persoană cu competențe medicale? 100% acel elevi nu va fi testat. E un argument, alături de multe alte argumente pentru care am susținut și susțin modelul școlilor din alte state europene care aplică testarea noninvazivă a elevilor, testare ca nu necesită personal medical pentru administrare”, a mai spus ministrul.

Sunt convins că în scurt timp, în timp util, școala începe pe 4 mai, cu excepția claselor terminale care revin pe 10 mai, sunt convins că INSP va reuși să modifice metodologia și să introducă acest tip de teste și orice tip de teste care au relevanță

Articolul precedentȘcolile din Israel vor fi deschise complet după patru luni de la începerea vaccinării
Articolul următorSimulare Evaluare Națională 2021: Cum arată primele rezultate|Note mai slabe la matematică