Acasă Actualitate USAMV începe luni admiterea pentru 184 de locuri

USAMV începe luni admiterea pentru 184 de locuri

Facebook: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) va începe de luni, 7 septembrie admiterea pentru cele patru facultăți, care oferă studii universitare de licență cu recunoaștere europeană, pentru 16 specializări din topul cerințelor pieței muncii.

Pentru admiterea din septembrie 2020, absolvenții de liceu au la dispoziție 184 locuri, dintre care 62 locuri sunt cu finanțare de la buget, iar 122 locuri sunt cu taxă. Pentru a veni în sprijinul candidaților și a familiilor acestora, conducerea Universității a eliminat taxa de înscriere, decizia fiind unică în mediul universitar ieșean.

În perioada 07 – 10 septembrie 2020, va avea loc înscrierea candidaților pentru admiterea la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină Veterinară, atât online, pe http://admitere.uaiasi.ro/, cât și la sediul facultăților.

Admiterea la toate specializările facultăților USAMV, se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50%, Nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%).

Toți studenții USAMV Iași beneficiază de numeroase facilități, condiții moderne de studiu, baze de practică proprii situate în mai multe regiuni ale țării, ateliere de microproducție pentru bere, procesare lapte, procesare carne, patiserie și panificație, cazare în campusul studențesc format din cămine dotate cu săli de bucătărie și cu spălătorie precum și de o bază sportivă completă la care au acces gratuit.

Pentru tinerii interesați de studiile de masterat la USAMV este important de precizat că înscrierea este prevăzută în același interval de 7 – 10 septembrie, urmând ca interviul să aibă loc online pe data de 11 septembrie. Numărul de locuri la masterat este de 67, dintre care 42 locuri sunt cu finanțare de la buget, iar 25 cu taxă.

Citiți și: Cinci universități din România, în topul Times Higher Education/ ASE-ul, pe primul loc în România

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca lansează un produs pentru reglare psihologică prin tehnologie virtuală

Articolul precedentDouă linii Telverde pentru începerea școlii: una pentru elevi și părinți, alta pentru directori
Articolul următorUniversitatea din București organizează 9 programe de master didactic/ Luni, prima zi de înscriere