Acasă Actualitate Două linii Telverde pentru începerea școlii: una pentru elevi și părinți, alta...

Două linii Telverde pentru începerea școlii: una pentru elevi și părinți, alta pentru directori

Ministerul Educației anunță înființarea a doua linii telefonice prin care facilitează accesul rapid la informații  tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea în  anul școlar/universitar 2020-2021. Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

Prima linie Telverde – 0800 67 20 31 – va fi pusă la dispoziția elevilor, studenților și părinților, în vederea obținerii de informații privind reluarea/desfășurarea procesului instructiv-educativ.

A doua linie Telverde – 0800 67 20 32 – va fi destinată reprezentanților unităților de învățământ preuniversitar de stat și administrației publice locale,  cu scopul de a oferi consultanță în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020, ordonanță ce reglementează:                     

1. Modalitatea de acordare de sprijin tuturor unităților de învățământ preuniversitar de stat care vor să aplice pentru achiziția de tablete, pentru uz școlar, cu acces la internet, precum și pentru alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line;

2. Achiziția de echipamente de protecție medicală,  dezinfectanți și containere sanitare mobile, achiziții decontate prin fonduri europene.

Ministerul Educației reamintește că a lansat recent și portalul educatiacontinua.edu.ro, mijloc complementar de  informare directă pentru actorii din sistemul național de învățământ: elevi, studenți, părinți, cadre didactice, precum și pentru alte categorii de public. Pe acest  site sunt agregate toate documentele emise de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar și alte documente din același areal tematic, grupate pe cicluri de învățământ/arii de interes.

Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

Citiți și: Sfaturile pentru părinți din normele pentru începerea școlii: Învățați-vă copilul să se spele pe mâini

Scenariul pentru școli se poate schimba săptămânal/ Cine decide dacă școala trece online

ULTIMA ORĂ Ordinul pentru deschiderea școlii, în Monitorul Oficial