Acasă Actualitate Universitatea din București organizează 9 programe de master didactic/ Luni, prima zi...

Universitatea din București organizează 9 programe de master didactic/ Luni, prima zi de înscriere

Foto Facebook: Universitatea din Bucuresti

Universitatea din București inițiază, începând cu anul universitar 2020-2021, 9 programe universitare de master didactic, ca urmare a programului susținut de Ministerul Educației și Cercetării. Astfel, absolvenții de licență care doresc să se orienteze către cariera didactică în învățământul preuniversitar se pot înscrie pentru unul dintre cele 50 de locuri finanțate prin granturi de studii, precum și pentru locurile cu taxă.

Pentru sesiunea de admitere septembrie 2020, Universitatea din București organizează admitere la următoarele specializări:

Limba și literatură franceză, Litere, Limba și literatura germană,Istorie, Filosofie, Chimie, Fizică, Biologie, Geografie


Perioada de înscriere debutează luni, 7 septembrie 2020, și se încheie luni, 21 septembrie 2020, urmând ca evaluarea dosarelor să aibă loc miercuri, 23 septembrie 2020, iar afișarea rezultatelor joi, 24 septembrie 2020.

Înscrierea candidaţilor se va face la sediul facultăților organizatoare, în baza unei scrisori de intenţie, notată cu admis/ respins, criteriul de selecție fiind media de la examenul de finalizare a studiilor (100%). În cazul mediilor egale, pentru departajare, se va lua în calcul media anilor de studii.
Candidații care optează pentru unul dintre cele 9 programe de master didactic puse la dispoziție de Universitatea din București vor fi scutiți de la plata taxei de înscriere.

Cei care nu sunt eligibili pentru un loc bugetat, ca urmare a finalizării sau înscrierii la un alt program de master finanțat de la bugetul de stat, au posibilitatea de a formula o cerere către Secretariatul General al Universității din București (inclusă în dosarul de concurs), pentru a candida pe un loc la taxă.

Programele de studii de master didactic vor avea o durată de doi ani și se adresează absolvenților cu diplomă de licență sau echivalentă, care doresc să se orienteze către cariera didactică în învățământul preuniversitar. Aceștia se pot înscrie la masterul didactic din același domeniu fundamental corespunzător specializării dobândite prin studiile de licență, dar pot opta și pentru o a doua specializare din cadrul aceluiași domeniu fundamental, aferent celui înscris pe diploma de licență sau echivalentă.

Cea de-a doua specializare va fi aleasă din domeniul fundamental aferent domeniului înscris pe diploma de licenţă sau echivalentă. Astfel, candidații pot opta pentru următoarele domenii fundamentale: matematică şi ştiinţele naturii, ştiinţe inginereşti, ştiinţe biologice şi biomedicale, ştiinţe sociale, ştiinţe umaniste şi arte, ştiinţa sportului şi educaţiei fizice, în funcție de domeniul absolvit anterior.

Pentru toți candidații la admiterea 2020, Universitatea din București oferă acces gratuit la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”. Grădina Botanică a Universității din București poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 1-30 septembrie 2020, zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00

Accesul se face pe baza legitimației/ dovezii de participare la concursul de admitere la Universitatea din București.

Universitatea din București va comunica în mod constant informații cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: www.admitere.unibuc.ro și pe conturile de Facebook, Instagram și YouTube.

Citiți și: Document: 33 de programe de studii universitare intră în lichidare din 2020-2021

Cinci universități din România, în topul Times Higher Education/ ASE-ul, pe primul loc în România

USAMV începe luni admiterea pentru 184 de locuri

Articolul precedentUSAMV începe luni admiterea pentru 184 de locuri
Articolul următorFranţa: 22 de şcoli au fost închise din cauza cazurilor de COVID-19