Acasă Actualitate Monica Anisie: 836 de clădiri ale școlilor încă mai au toaleta...

Monica Anisie: 836 de clădiri ale școlilor încă mai au toaleta în curte

Foto: captură b1

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat la o emisiune la B1 că mai sunt multe școli care au încă toaletele în curte. „Sunt foarte multe școli care au nevoie de anumite resurse care să-i protejeze pe elevi de îmbolnăvire. Sunt 836 de clădiri ale școlilor cu toaletă în curte”, a spus ministrul.

În atâția ani de zile, atâția miniștri care au fost la Educație nu au acordat nicio atenție învățământului din mediul rural. Trebuie să fim sinceri și să spunem lucrurile acestea. Sunt dureroase, dar sunt adevărate, fac parte din viața noastră. Nu întâmplător am spus, la începutul mndatului meu, că vreau ca învățământul din mediul rural să ajungă la nivelul celui din mediul urban. A venit această pandemie peste noi și multe dintre obiective au fost date peste cap, dar nu au dispărut definitiv, ci sunt niște obiective la care lucrez în continuare. E important ca toți copiii să aibă acces la educație. Unul dintre aceste obiective este ca elevii din mediul rural să ajungă la nivelul celor din mediul urban, să aibă aceleași condiții. Sunt multe școli care nu au toaletele în interior, dar primăriile din acele comune au toaletele în interior, deci ar fi putut să aibă și școlile. Nu mai vorbim că Ministerul Educației a alocat bani în acest sens. Nu există internet în toate școlile”, a mai spus Monica Anisie la B1.

Ministrul a mai declarat că din raportările primite până acum, circa 80% din unitățile de învățământ sunt pregătite: au dezinfectant, au măști. „E un proces continuu. Ieri, la ora 13.00, când am avut videoconferința cu inspectorii școlari gnerali, asta au prezentat”, afirmă Anisie.

Ministrul a spus că pe 10-11 septembrie vom avea cred imaginea completă a ceea ce se întâmplă: „Nu e foarte târziu, pentru că școlile au acum ce le e necesar: documentele necesare pentru a se pregăti într-un fel sau altul. Presa chiar a prezentat modalitatea în care se pregătesc”.

Citiți și: Monica Anisie: La acest moment, 80% din școli sunt pregătite pentru scenariul verde INTERVIU

Cum vor fi aranjate clasele la începerea anului școlar

Raed Arafat: Discuţia pe o eventuală amânare a prezenţei fizice la școală nu a avut loc

Ludovic Orban: Școlile ar putea fi deschise la 1 octombrie, încă nu s-a luat o decizie

Articolul precedentBAC 2020. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, au fost afișate sâmbătă
Articolul următorBAC 2020. Rata finală de promovare este de 34,1%