Acasă Actualitate BAC 2020. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, au fost afișate sâmbătă

BAC 2020. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, au fost afișate sâmbătă

Foto: bacalaureat.edu.ro

BAC 2020. Rezultatele finale la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, au fost publicate sămbătă, pe bacalaureat.edu.ro, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Rezultatele elevilor sunt publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Potrivit MEC, peste 42.700 de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii probelor din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat, care a început luni, 24 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Pe 25 august a fost susţinută proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării – E.d).

Absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale au susţinut pe 27 august proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale s-a derulat în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie.

Rata finală de promovare (absolvenţi din promoţia curentă şi din promoţiile anterioare) înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului naţional de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor depuse în etapa specială (6 – 12 iulie), a fost de 64,5% (95.470 de candidaţi).

Citiți și: Singura eleva cu media 10 la BAC-ul de toamnă vrea să devină psiholog/„Multe persoane au nevoie de un sprijin”

BAC 2020. Doar 3 din 10 elevi au promovat în sesiunea de toamnă/ Un elev a luat media 10