Acasă Actualitate O singură şcoală din judeţul Timiș începe cursurile în scenariul roşu

O singură şcoală din judeţul Timiș începe cursurile în scenariul roşu

Foto: StiriEdu.ro

O singură şcoală din Timişoara va începe cursurile în scenariul roşu, iar peste jumătate din cele 600 de unităţi şcolare şi preşcolare din judeţ – după scenariul verde, restul fiind incluse în cel galben.

Astfel, 348 de şcoli şi grădiniţe vor începe anul şcolar în scenariul verde, 251 şcoli şi grădiniţe – în scenariul galben, iar o singură şcoală din Timişoara îşi va derula activitatea în scenariul roşu.

Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, convocat de prefectul Liliana Oneţ, având la bază propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi avizul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, făcută în urma analizei situaţiei epidemiologice existente la nivelul judeţului.

„În municipiul Timişoara, 29 de şcoli şi grădiniţe vor începe anul şcolar în scenariul verde, 96 în scenariul galben şi una în scenariul roşu. În scenariul roşu, cu desfăşurarea cursurilor complet online, va funcţiona Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Speranţa din Timişoara, unde nu s-au finalizat lucrările de reabilitare a claselor. La nivelul municipiului Lugoj, toate cele 31 de unităţi (şcoli şi grădiniţe) vor începe anul şcolar în scenariul galben”, a precizat duminică prefectul.

În oraşele Buziaş şi Ciacova, toate şcolile şi grădiniţele încep anul şcolar în scenariul verde, la Deta – trei unităţi şcolare încep cursurile în scenariul verde şi două în scenariul galben. La Făget vor funcţiona nouă unităţi şcolare în scenariul verde şi şase în cel galben. Trei şcoli din Jimbolia vor funcţiona în scenariul verde, iar două în cel galben. La Recaş, şapte şcoli deschid porţile în scenariul verde şi una în cel galben, în timp ce la Sânnicolau Mare, trei unităţi şcolare vor începe anul după scenariul verde şi şase în scenariul galben.

În mediul rural, 277 de şcoli şi grădiniţe vor începe anul de învăţământ în scenariul verde şi 107 în cel galben.

Scenariul verde presupune desfăşurarea cursurilor cu prezenţa elevilor la şcoală, în cel galben desfăşurarea cursurilor se face cu prezenţa parţial fizică a elevilor la cursuri, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a, iar scenariul roşu presupune desfăşurarea cursurilor online.

Prevederile Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş devin obligatorii începând cu data de 14 septembrie, iar o dată la şapte zile acesta reevaluează situaţia unităţilor de învăţământ din judeţ.

Citiți și: Trei licee din Sibiu au trecut din scenariul roșu în cel verde/Peste 1400 de elevi se întorc în clase

Oficial: Cele mai multe școli din România încep cursurile în scenariul verde