Acasă Actualitate Orban, replică pentru Cioloș despre demiterea Monicăi Anisie: Când nu mai e...

Orban, replică pentru Cioloș despre demiterea Monicăi Anisie: Când nu mai e în guvern cu dânsul nu mai e bună

Foto: captura facebook gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, într-o conferință de presă, că ceilalți reprezentanți ai partidelor politice au politizat deschiderea școlii și nu va răspunde cererilor lor. Întrebat dacă are ceva ce să-i reproșeze ministrului Educației, Monica Anisie, premierul a spus că atunci când a avut ceva să-i spună a făcut acest lucru, iar acum nu e responsabil de deschiderea școlii numai Ministerul Educației.

„Când am avut ceva de spus i-am spus. Am urmărit cât am putut întreg procesul. Sigur că nu e simplu. Aici, în deschiderea școlilor, nu e implicat numai Ministerul Educației, e implicat și Ministerul Sănătății, prin DSP-uri, autoritățile locale care au un rol extrem de important și am încercat să avem o comunicare cât mai bună”, a spus Ludovic Orban.

Primul ministru a avut o replică și pentru Dacian Ciolos, care sâmbătă a cerut pe Facebook demiterea Monicăi Anisie

„Am văzut că dl Cioloș cere concursuri pentru directori. Eu știu că mulți dintre directorii actuali au dat concursul și sunt în funcție în urma concursurilor din timpul guvernării Cioloș. De asemnea, îi aduc aminte că, în urmă cu o săptămână, ne cerea nouă, guvernului, să nu politizăm începerea școlii. Ori să vii acum, cu o zi înainte de începerea școlii, și să ceri demiterea unui ministru mi se pare o politizare dramatică a subiectului. Cu atât mai mult, cu cât dna Anisie a fost secretar de stat la Ministerul Educției pe vremea Guvernului Cioloș. Și acum, când nu mai e în același partid sau în aceeași formă de guvernare cu dânsul, nu mai e bună. Sunt declarații politice, nu răspund acestor declarații, noi suntem preocupați să luăm cele mai bune măsuri pentru a deschide școala în bune condiții”, a mai spus Ludovic Orban.

Citiți și: Dacian Cioloș: Ministrul Educației ar trebui să plece de la minister de urgență

Ministrul Educației, despre demisie: „Nicidecum un pas înapoi”