Acasă Actualitate Colecţie nouă de fluturi rari la Universitatea „Babeş-Bolyai” obţinută printr-o donaţie

Colecţie nouă de fluturi rari la Universitatea „Babeş-Bolyai” obţinută printr-o donaţie

Foto: UBB

Colecţiile Muzeului Zoologic al Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca s-au îmbogăţit cu o colecţie valoroasă de fluturi rari, Colecţia de Lepidoptere Marg-Wladimir Manoliu, obţinută printr-o donaţie.

„Colecţia este una importantă şi valoroasă din punct de vedere ştiinţific, cuprinzând numeroase specii de fluturi rari. De asemenea, modul de preparare şi conservare a materialului conferă acestei colecţii o ridicată valoare estetică. În perioada următoare, colecţia urmează să fie inventariată, catalogată şi valorificată din punct de vedere ştiinţific de către specialiştii UBB”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de UBB.

Colecţia a fost donată Muzeului Zoologic al UBB de către cei doi fii ai lui M. W. Manoliu, Mirel Radu Manoliu şi Călin Mărgărit Manoliu, în calitate de moştenitori.

„Dintre speciile care se regăsesc în colecţie amintim Albăstrelul transilvan, întâlnit pe pantele însorite de la Suatu, fluturii din grupul Maculinea, Colias myrmidone sau fluturele Apollo, specii devenite azi rare, protejate prin lege, dar şi specii mai des întâlnite, unele chiar şi în oraşul Cluj-Napoca, precum fluturele Ochi de Păun sau Coada rândunicii”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, M. W. Manoliu a fost un pasionat entomolog amator care a colectat, pregătit şi etichetat, cu rigurozitate ştiinţifică, diverse specii de fluturi din împrejurimile Clujului şi nu numai.

Citiți și: Universitatea din București organizează 9 programe de master didactic/ Luni, prima zi de înscriere

Articolul precedentSNSPA cere în instanţă ca Sorin Cîmpeanu să nu mai fie șeful rectorilor
Articolul următorANOSR: Vrem reducerea taxei de şcolarizare în condiţiile învăţământului online