Acasă Actualitate SNSPA cere în instanţă ca Sorin Cîmpeanu să nu mai fie șeful...

SNSPA cere în instanţă ca Sorin Cîmpeanu să nu mai fie șeful rectorilor

Foto: captura youtube

Conducerea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) susţine că mandatul prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu de preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) a expirat în data de 29 mai 2020 iar o convocare a reuniunii CNR în perioada 17 – 19 septembrie nu este statutară, solicitând şi revocarea tuturor actelor emise de acest for după luna mai.

SNSPA precizează într-un comunicat de presă transmis, marţi, că o persoană care nu mai deţine legal funcţia de preşedinte al CNR nu îşi poate îndeplini niciuna dintre atribuţii şi că instituţia de învăţământ nu va participa la reuniunea organizată în perioada următoare, ca urmare a faptului că nu a fost convocată în mod statutar.

Conducerea SNSPA, întrunită marţi în cadrul Consiliului de Administraţie, a decis în unanimitate declanşarea oficială a procedurii de clarificare în instanţă a „nerespectării” legislaţiei de către conducerea CNR.

Citiți și: Remus Pricopie îl critică pe Sorin Cîmpeanu: SNSPA nu se va asocia cu demersul de amputare a atribuţiilor MEC

SNSPA vrea să solicite instanţei ‘constatarea încetării de drept a mandatului preşedintelui CNR, începând cu data de 29 mai 2020; nulitatea tuturor actelor emise de CNR, de la finalul lunii mai 2020 până în prezent, inclusiv a avizelor emise, la solicitarea Ministerului Educaţiei, pentru actele normative adoptate de către Guvern sau Parlament, după caz; clarificarea politizării CNR, care trebuie să rămână o instituţie independentă şi apolitică, în condiţiile în care atât în lege, cât şi în statut există precizări clare în acest sens’.

„CNR are nevoie de mai multă transparenţă şi de respectarea cu stricteţe a legii, astfel încât să redevină un exemplu de conduită democratică, ceea ce, din păcate, azi nu este. Domnul Sorin Cîmpeanu, care a exercitat mandatul de preşedinte al CNR timp de aproape şapte ani, trebuie să înţeleagă că legea nu este opţională, iar CNR trebuie să evolueze independent de interesele politice ale domniei sale sau ale altor persoane. CNR are nevoie de o reformă profundă, care să împiedice orice încercare viitoare de a confisca această instituţie, pentru a o subordona unor interese personale şi/sau politice”, a afirmat rectorul SNSPA, Remus Pricopie, citat în comunicat.

Citiți și: Cearta foștilor miniștri/ Replica lui Sorin Cîmpeanu pentru Remus Pricopie: Unii își pierd echilibrul

SNSPA îl acuză pe Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor, de partizanat politic: Este un grav conflict de interese, tolerat politic timp de patru ani