Acasă Actualitate Al șaselea secretar de stat, numit la Educație/ Profesoară de matematică de...

Al șaselea secretar de stat, numit la Educație/ Profesoară de matematică de la Iași

După ce doi secretari de stat au plecat în concediu de odihnă pentru campania electorală, premierul Ludovic Orban și ministrul Monica Anisie au adus la Educație un nou secretar de stat. Este vorba despre Mihaela Popa, fostă senatoare PNL de la Iași, profesoară de matematică și membru al Partidului National Liberal. Noul demnitar se va ocupa de fonduri europene.

Ministerul Educației are acum 6 secretari de stat: Luminița Barcari (preuniversitar), Lucian Rădulescu (relația cu parlamentul), Gigel Paraschiv( universitar), Dragoș Ciuparu ( cercetare), Irina Kovacs ( minoritati). Primii doi și-au luat luat concediu de odihnă.

Anunțul numirii unui nou secretar de stat a fost făcut de Mihaela Popa pe pagina ei de Facebook:

Doamna Ministru Monica Anisie mi-a propus sa vin in echipa dumneaei cunoscand expertiza mea, dar mai ales rezultatele in domeniul fondurilor europene. Consider ca e un moment zero pentru educatie in atragerea fondurilor europene de catre scoli. De aceea e nevoie de echipe de experti si manageri creativi care sa nu stea cu mana intinsa doar la bugetul statului, ci sa fie capabili sa acceseze finantari externe. E prioritar sa incurajam scolile sa scrie proiecte si sa obtina finantari. Asa a aparut ideea unui post de Secretar de Stat responsabil cu fondurile europene. Domnul Prim-Ministru Ludovic Orban m-a felicitat si mi-a spus ca ma asteapta la munca pentru ca absortia fondurilor europene in educatie e foarte importanta. Consider ca rezultatele Iasului trebuie exportate la nivel national pentru ca scolile noastre sa fie europene si din prisma dotarilor”, a scris Mihaela Popa.

Atunci când a preluat mandatul, ministrul Educației a spus că vor fi mai puțini secretari de stat. Cel mult 4.

Va fi o reorganizare a Ministerului, noi acum vorbim despre Ministerul Educatiei si Cercetarii. Vom gândi o nouă organigramă, pe care o vom adopta prin hotărâre de guvern. Probabil vom rămâne doar patru secretari de stat, din 8 câți sunt în prezent. Nu am realizat încă un audit, pentru că am așteptat o preluare oficială și trebuia să existe ordonanță de reorganizare a ministerelor”, a declarat Anisie pe 7 noiembrie 2019.

Citiți și: Anisie: Secretarul de stat pentru preuniversitar și-a luat concediu pentru campania electorală

Articolul precedentMinisterul Educației: Lista școlilor care vor fi conectate la internet
Articolul următorMinisterul Educației, ultimele date de joi: Peste 12.900 de școli sunt în scenariul verde