Acasă Actualitate Ministerul Educației, ultimele date de joi: Peste 12.900 de școli sunt în...

Ministerul Educației, ultimele date de joi: Peste 12.900 de școli sunt în scenariul verde

INQUAM PHOTO/ OCTAV GANEA
INQUAM PHOTO/ OCTAV GANEA

Ministerul Educației arată că joi, 17 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene și din București, cele mai multe școli sunt în scenariul verde:

  12.981 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

 4.375 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

– 300 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

MEC reamintește că potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Data de referință pentru aceste informații este 17 septembrie, ora 12.00.  Începând de astăzi, Ministerul Educației și Cercetării va transmite zilnic informările privind situația unităților de învățământ din țară.

Citiți și: Monica Anisie: În 11 județe nicio școală nu începe în scenariul roșu

Klaus Iohannis, despre deschiderea anului școlar: A fost un succes VIDEO

Articolul precedentAl șaselea secretar de stat, numit la Educație/ Profesoară de matematică de la Iași
Articolul următorSTUDIU: Sănătatea mintală a profesorilor din Marea Britanie este în declin, în contextul COVID-19