Acasă Actualitate Ce s-a întâmplat la ora de muzică online la o școală din...

Ce s-a întâmplat la ora de muzică online la o școală din București/Profesoara a refuzat să mai predea

Foto: pixabay.com

Elevii și profesoara de muzică de la Şcoala Gimnazială „I. G. Duca” din București, care învață după scenariul roșu, au fost deturnați de hackerii în timpul orei online. Unii copii s-au speriat, iar profesoara a părăsit platforma online. Conducerea școlii a făcut reclamație la Poliție, iar părinții cer acum intervenţia unui specialist în securitate.

După acest incident, profesoara de muzică nu a mai pornit sesiunea online pentru a relua ora cu elevii, potrivit Digi24.

„Profesoara de muzică, imediat după ce a ieșit din ora, a postat pe platforma online un mesaj prin care a dus la cunoștință ce s-a întâmplat și faptul că de acum înainte nu va mai lucra pe platforma online, materialele vor fi distribuite pe diverse alte rețele”, a spus Anda Iordănescu, părinte la Şcoala Gimnazială „I. G. Duca”.

Citiți și: Elevii, nemulțumiți de cum se va desfășura școala online: Vom fi notați fără acordul nostru

Părinţii spun că le e frică să îşi mai lase copiii pe platformă, fără intervenţia unui specialist în securitate.

„Clar aceste rețele de socializare pentru învățământ online trebuie securizate. Nu putem lăsa la îndemâna oricui viață copiilor noștri, sunt expuși”, a mai spus părintele.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti arată că fiecare unitate şcolară este liberă să îşi aleagă platforma pe care îşi desfăşoară orele. „Fiecare unitate școlară lucrează pe o platforma agreată și în funcție de platforma și de modul de lucru pentru care au optat spre a lucra online, există un administrator care gestionează informația asta tehnologizată. În situația în care o oră este deranjată de un participant neinvitat, sigur că școala va iniția o anchetă prin care va trebui să găsească vinovatul și în măsura în care acesta va fi identificat, se va trece la sancțiuni conform regulamentului școlar”, Roxana Cercel, purtător de cuvânt al ISMB, la Digi24.

Citiți și: Elevii, părinții și sindicatele cer modificarera ordinului cu regulile sanitare pentru școli: A generat confuzie

Articolul precedentKlaus Iohannis, despre deschiderea anului școlar: A fost un succes VIDEO
Articolul următorCum va funcționa Teleșcoala în anul școlar 2020-2021. Lecții transdisciplinare pentru cls. VIII-a