Acasă Actualitate Subvenţiile pentru căminele și cantinele studenţești, majorate cu 10%

Subvenţiile pentru căminele și cantinele studenţești, majorate cu 10%

Universitatea Politehnica
Foto: StiriEdu.ro

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a decis creşterea subvenţiei pentru cămine-cantine cu 10%, măsura venind în sprijinul studenţilor, în contextul actual al situaţiei epidemiologice, pentru a se putea implementa şi asigura măsurile de distanţare fizică în spaţiile de cazare existente şi în spaţiile de servire a mesei.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, sumele atribuite fiecărei universităţi în anul universitar 2020-2021 pentru subvenţionarea cheltuielilor pentru cămine-cantine se alocă „proporţional cu numărul de unităţi de subvenţie” (studenţi echivalenţi unitari), în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior.

MEC reaminteşte că de această subvenţie beneficiază şi studenţii care încheie, conform legislaţiei în vigoare, contracte de închiriere.

Totodată, ministerul menţionează că Guvernul a decis alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universităţi în vederea achiziţiei de dezinfectanţi, echipamente sanitare de protecţie, inclusiv pentru zona de cămine-cantine.

Citiți și: VIDEO Ludovic Orban: Tabletele nu se dau definitiv familiilor

Articolul precedentVIDEO Ludovic Orban: Tabletele nu se dau definitiv familiilor
Articolul următorVIDEO De ce nu sunt testați toți elevii când într-o clasă e confirmat un caz de COVID-19