Acasă Actualitate MEC: De ieri până azi, 137 de școli au intrat în scenariul...

MEC: De ieri până azi, 137 de școli au intrat în scenariul roșu

Foto: pexels.com

Încă 137 de școli au intrat în scenariul roșu de ieri până azi, arată datele de la Ministerul Educației. Dacă ieri erau 517 școli în scenariul roșu, azi sunt 654 unități de învățământ în scenariul online.

Pe 13 octombrie, situația scenariilor școlilor este :

  11.769 de unități de învățământ în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

 5.233 de unități de învățământ în Scenariul 2 ( galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 654 de unități de învățământ în Scenariul 3 (roșu) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Menționăm că dintre cele 654 de unități aflate în această situație, 246 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 408 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare. 

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Data de referință pentru aceste informații este 13 octombrie, ora 12:00.

Articolul precedentLupta copiilor cu coronavirusul/ Ce urmări dramatice lasă virusul pe termen lung
Articolul următorMonica Anisie, după ședința de la Prefectură: În București nu s-a trecut peste pragul de 3