Acasă Actualitate Școlile continuă în starea de alertă încă o lună/ La ce prag...

Școlile continuă în starea de alertă încă o lună/ La ce prag trec online

Foto: captura Facebook

Starea de alertă se prelungeşte pe teritoriul României cu încă 30 de zile, începând cu data de 15 octombrie, a decis Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că școlile vor trece online după ce vor fi 3 infectări la mia de locuitori.

„Școlile sunt foarte bine reglementate pe scenarii. Peste 3 este scenariul roșu, este învățământ online”, a spus Nelu Tătaru.

Consultă aici Hotărârea privind prelungirea stării de urgență începând cu 15 octombrie

„Astăzi, în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, s-a luat decizia de propunere a prelungirii stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie. (…) După cum aţi putut vedea, şi la nivel european se prevede un trend ascendent, şi la nivel de România avem acelaşi trend. Trecând peste testele efectuate în ultimele zile, sâmbătă şi duminică, în care am avut un număr mai mic de teste şi am avut un număr mai mic de cazuri noi raportat în fiecare zi, avem astăzi 3.100 de cazuri raportate în cele 41 de judeţe plus municipiul Bucureşti. Raportăm aici creşterea numărului de cazuri în Alba, Bacău, Timiş, Prahova, Cluj, Iaşi şi municipiul Bucureşti; rămân acele judeţe cu creştere accentuată a transmiterii în comunitate”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Articolul precedentCe spune președintele despre stimulentul de risc pentru profesori: „Banii sunt mai puțini decât ne-am fi dorit“
Articolul următorConsiliul Rectorilor cere modificarea modului în care se eliberează diplomele