Acasă Actualitate Ce spune președintele despre stimulentul de risc pentru profesori: „Banii sunt mai...

Ce spune președintele despre stimulentul de risc pentru profesori: „Banii sunt mai puțini decât ne-am fi dorit“

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis consideră că profesorii merită stimulentul de risc votat marți de parlament, dar nu știe dacă sunt fonduri pentru acest lucru, pentru că „banii sunt mai puțini decât ne-am fi dorit“.

„Evident că merită. Întrebarea care se pune este dacă în această etapă, momentan, se poate. Dar de meritat, merită sprijinit și personalul medical, dascălii. Aici este vorba de marile sisteme care țin societatea în funcțiune și care ne pregătesc pentru viitorul nostru. Dar dorința de a stimula activitatea lor este o parte și este dorința mea să facem aceste lucruri, însă putința se măsoară, din nefericire, și în bani, iar în situația unei contracții economice banii sunt mai puțini decât ne-am fi dorit“, a declarat Klaus Iohannis.

Citiți și: Suplimentul de risc pentru profesori, adoptat în Parlament/ Directorul stabilește cine îl ia

Reamintim că parlamentarii au adoptat, marţi, proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus. Astfel, profesorii și personalul nedidactic ar urma să primească o sumă în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii SARS-CoV-2.

Articolul precedentIohannis despre scenariul exclusiv online: „S-au făcut progrese semnificative”
Articolul următorȘcolile continuă în starea de alertă încă o lună/ La ce prag trec online