Acasă Actualitate Creditul fiscal pentru educație timpurie, adoptat de Parlament/ Suma se scade din...

Creditul fiscal pentru educație timpurie, adoptat de Parlament/ Suma se scade din impozitul pe profit

Foto: ©UNICEF-Adrian Catu

Parlamentul a adoptat (cu 250 voturi pentru, 9 abțineri, 1 vot împotrivă), o modificare a Codului Fiscal prin care companiile beneficiază de credit fiscal atunci când plătesc serviciile de educație timpurie pentru copiii angajatilor, într-un cuantum de maximum 1500 lei/lună, care se scade fie din impozitul pe profit datorat statului, fie din impozitul pe salarii reținut de contribuabili pentru angajați, fie din TVA datorată sau din accizele datorate.

Totodată, companiile care investesc în învățământul dual univesitar sau preuniversitar pot deduce cheltuielile efectuate cu organizarea și desfășurarea acestui tip de educație. Mai mult, pentru a le stimula să se apropie de mediul academic, sumele investite și mijloacele fixe deținute și utilizate pentru organizarea și desfășurarea învățământului preofesional și tehnic, învățământului dual preunivesitar și univesitar sunt amortizabile.

 Conform proiectului adoptat marți, 13 octombrie 2020, bursele, premiile și alte drepturi sub formă de cazare, masă transport, echipamente de protecție primite de elevi și studenți pe parcursul învățământului dual preunivesitar/univesitar, profesional și tehnic nu se impozitează.

Mai multe detalii aici: Parlamentul României a adoptat creditul fiscal pentru educație timpurie și un pachet de stimulente pentru companiile care investesc în educație