Acasă Actualitate Sindicatele cer remedierea de urgență a deciziei pentru scenariul roșu în București:...

Sindicatele cer remedierea de urgență a deciziei pentru scenariul roșu în București: Creează confuzie

StiriEdu.ro

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ solicită remedierea în regim de urgență a erorilor apărute în Hotărârea nr. 24 a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență privind aplicarea planului roșu în unitățile de învățământ din Capitală din cauză că nu este clară.

            „Hotărârea a creat multă confuzie în unitățile de învățământ. Sunt școli care nici acum nu știu ce să facă, deoarece, potrivit actului „se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar, cursurile defășurându-se online”. Ce facem cu grădinițele, cu clasele din ciclul primar, cu liceele? Este inadmisibil să se facă asemenea greșeli, mai ales într-o perioadă atât de dificilă. Este o bătaie de joc la adresa tuturor celor care lucrează în aceste instituții de învățământ, a părinților și a elevilor. Cerem pe această cale demiterea Prefectului – președinte al CMBSU – care a dat dovadă de lipsă de profesionalism“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

            De asemenea, potrivit legislației în vigoare, CMBSU nu avea competențe să se pronunțe în ceea ce privește sistemul universitar. Universitățile, în baza autonomiei, pot lua această decizie împreună cu Direcția de Sănătate Publică, mai arată sindicatele.

Citiți și: OFICIAL: Școlile din București trec online de marți

Ce prevede Hotărârea:

Articolul precedentVIDEO Klaus Iohannis, despre școala online: Îmi doresc să putem spune că am reușit să dotăm școlile
Articolul următorComitetul de Urgență București revine asupra restricțiilor: Preșcolarii învață online