Acasă Actualitate Peste 2.100 de școli au intrat în scenariul roșu/ 307 de ieri...

Peste 2.100 de școli au intrat în scenariul roșu/ 307 de ieri până azi

Foto: Facebook Primaria din Sibiu

Peste 2.100 de școli sunt în prezent în scenariul roșu, arată statistica de la Ministerul Educației. De ieri până astăzi au intrat în scenariul roșu 307 școli, numărul acestora crescând de la 1.889, câte erau ieri, la 2.169 astăzi.

Situația școlilor pe 21 octombrie, până la ora 12.00:

  10.480 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

 5.007 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 2.169 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 2.169 de unități aflate în această situație, 317 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 1.852 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare. 

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Citiți și: Scenarii școli: 1.889 de școli sunt în scenariul roșu

Articolul precedentMonica Anisie: Voi face toate demersurile ca viitorul parlament să adopte o lege care să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul
Articolul următorUniversitatea din București trece la cursuri exclusiv online