Acasă Actualitate Monica Anisie: Nu există nicio legătură între deschiderea școlilor și creșterea infectărilor

Monica Anisie: Nu există nicio legătură între deschiderea școlilor și creșterea infectărilor

Foto: captură b1

„Nu există o legătură între deschiderea școlilor și creșterea numărului de infectări. În spațiul școlii nu există pericolul infectării. S-au luat toate măsurile de siguranță, sunt dezinfectanți, se poartă mască. Nu școala este cea care influențează în vreun fel creșterea numărului de îmbolnăviri. Nu în spațiul școlii se îmbolnăvesc copiii, ci pericolul e dincolo de poarta școlii”, a declarat Monica Anisie la o emisiunea la B1.

Ministrul Educației a precizat că în localitățile unde școlile sunt închise acest lucru are loc pentru 14 zile, nu definitiv.
„Există acest scenariu roșu pentru 14 zile, deci nu s-au închis definitiv. În aceste 14 zile există o reevaluare din partea DSP împreună cu ISJ, se reanalizează în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și de la caz la caz se va lua o decizie”, a mai spus Monica Anisie.

Ministrul Educației a mai spus că în cazul în care copiii stau acasă, părinții acestora pot primi la cerere 75% din salariu. „Angajatorul ar trebui să înțeleagă că trăim cu toții o situație dificilă. Vorbim de această situație în care o școală intră în scenariul roșu. În acel moment, numai unul dintre părinți poate să solicite să stea acasă cu copilul”, a mai spus Monica Anisie.

Articolul precedentMonica Anisie: Toate tezele de doctorat de la Academia de Poliție vor fi verificate VIDEO
Articolul următorCe le-a spus Monica Anisie miniștrilor Educației din Europa