Acasă Actualitate Violeta Dascălu a ieșit la pensie: Mulțumesc generațiilor de elevi care m-au...

Violeta Dascălu a ieșit la pensie: Mulțumesc generațiilor de elevi care m-au învățat cum să le fiu alături

După ce timp de 30 de ani a predat și condus Școala Ferdinand I din Capitală, una dintre cele mai bune școli de stat din București, Violeta Dascălu a ales să iasă la pensie. A făcut-o printr-un mesaj emoționant adresat în primul rând elevilor: „Mulțumesc generațiilor de elevi care m-au învățat cum să le fiu alături și cum să îi văd mereu zâmbind”.

Pentru profesoara Violeta Dascălu, cei 30 de ani petrecuți la Școala Ferdinand I „au fost cel mai frumos vis trăit” din activitatea profesională. „Ani de căutări, de provocări, de învățare și de bucuria momentelor petrecute împreună. Ani în care numărul oamenilor pasionați de educație au fost alături de comunitatea noastră”, arată profesoara într-un mesaj public.

Mesajul Violetei Dascălu după 30 de ani de profesorat:

Violeta Dascălu a fost profesoară de geografie și limba franceză la Școala Ferdinand din anul 1990. În anul 2002 a fost desemnată director adjunct, iar din 2008 a fost directoarea școlii. În mandatul ei școala a fost transformată la propriu într-una din cele mai frumoase școli din România. Abandonul școlar a scăzut foarte mult în timpul cât timp a fost director, sub 1%, spre comparație cu câteva zeci de procente cât era când a preluat mandatul. În 2017, Violeta Dascălu a primit din partea Ambasadei SUA la București premiul „Femei Curajoase”.

În 2018, Școala Ferdinand I a devenit școală inclusivă – parte din  Proiectul INSCHOOL – (Inclusive Schools: Making A Difference for Roma Children) – finanţat de Consiliul Europei cu sprijinul Uniunii Europene în Rep. Cehă, Ungaria, România, Slovacia și Marea Britanie. De atunci Școala “Ferdinand I” este școală suport pentru alte școli din România.

Articolul precedentMinisterul Educației vrea declarații pe propria răspundere pentru școala online/ Elevii sunt indignați
Articolul următorIAȘI: Universitatea „Gheorghe Asachi” cooptată într-un proiect pentru dezvoltarea de tehnologii utilizate de Armata SUA