Acasă Actualitate Ministerul Educației vrea declarații pe propria răspundere pentru școala online/ Elevii sunt...

Ministerul Educației vrea declarații pe propria răspundere pentru școala online/ Elevii sunt indignați

Foto: CNE

Ministerul Educației vrea ca părinții, elevii și profesorii să semneze declarații pe propria răspundere prin care aceștia se obligă să nu înregistreze sau să distribuie cursurile online. Consiliul Național al Elevilor (CNE) sunt indignați și spun că este unul inutil și că altele ar trebui să fie prioritățile ministerului, în conditiile în care tot mai multe școli trec în scenariul roșu.

Astăzi, Ministerul Educației și Cercetării a lansat două declarații pe proprie răspundere, pentru elevi și părinți, respectiv pentru cadrele didactice. Declarația pentru elevi și părinți invocă două articole din Legea Educației și Ordinul 5545/2020 al ministrului Educației, precum și Codul Penal.

Citiți și: Monica Anisie ajută o elevă să plece în SUA: „E o onoare să te pot recomanda!”

Consiliul Național al Elevilor își exprimă indignarea față de prioritățile Ministerului Educației și Cercetării, în timp ce din ce în ce mai unități de învățământ trec în scenariul roșu, fără a avea, însă, infrastructura necesară predării online.

Considerăm că aceste declarații sunt redundante, întrucât aspectele menționate în cuprinsul lor sunt extrase din lege, care e, inerent, obligatorie pentru toți actorii sistemului de învățământ.

Solicităm Ministerului Educației și Cercetării eliminarea acestor declarații inutile și monitorizarea îndeaproape, prin inspectoratele școlare județene, a activității didactice online a profesorilor, de multe ori inexistentă.

În timp ce situația epidemiologică se agravează de la o zi la alta, fapt care va conduce în mod cert spre tranziția către educația online a multor unități de învățământ, Ministerul Educației și Cercetării devine campion național la plimbat hârtii. Aceste declarații sunt complet inutile, întrucât aspectele legale menționate în cadrul acestora sunt deja obligatorii pentru elevi, profesori și părinți. E mult mai ușor să ne facem că facem, decât să rezolvăm problemele concrete din teritoriu. Sunt curios câți elevi care nu au acces la internet vor completa această declarație”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Articolul precedentUn elev din Eforie Sud a făcut mai puțin de jumătate din ore/ Profesorii n-au vrut să predea online
Articolul următorVioleta Dascălu a ieșit la pensie: Mulțumesc generațiilor de elevi care m-au învățat cum să le fiu alături