Acasă Actualitate În carantină, copiii uită cum să folosească un cuțit și o furculiță

În carantină, copiii uită cum să folosească un cuțit și o furculiță

Masuri anti-COVID-19 in scolile din Franta
Masuri anti-COVID-19 in scolile din Franta

Copiii sunt afectați de închiderea creșelor și a grădinițelor și uită cum să folosească un cuțit și o furculiță în carantină, arată specialiștii de la Ofsted, agenția britanică pentru standarde în educație, scrie SkyNews. Cei care își mențin aceste abilități sunt cei care au sprijin acasă.

Într-o serie de rapoarte, agenția guvernamentală arată că unii dintre copii au rămas în urmă cu matematica și cu cititul. În plus, directorii de școală au raportat o creștere a numărului de elevi mai mari care suferă de tulburări alimentare.

„Am intrat acum într-un al doilea blocaj național. De data aceasta, cel puțin, școlile, colegiile și creșele vor rămâne deschise. Este o veste foarte bună într-adevăr”, a declarat inspectorul șef Ofsted, Amanda Spielman.

„Impactul închiderii școlilor în vară va fi resimțit pentru un timp – și nu doar în ceea ce privește educația, ci în toate modurile în care acestea au impact asupra vieții tinerilor”, a mai spus inspectorul.

Raportul asupra efectelor pandemiei se bazează pe mai mult de 900 de vizite la furnizorii de educație și asistență socială din Anglia în perioada septembrie și octombrie.

Acesta sugerează că unii copii care au fost instruiți să folosească toaleta – ai căror părinți nu au putut să lucreze mai flexibil în carantină – s-au întors la abilitățile din primii ani, folosind scutece.

Citiți și: Covid-19: Peste 280.000 oameni cer închiderea școlilor în Anglia