Acasă Actualitate Numărul școlilor din scenariul roșu a depășit 4.000

Numărul școlilor din scenariul roșu a depășit 4.000

INQUAM PHOTO/ OCTAV GANEA

Peste 4.000 de școli au trrecut marți la scenariul roșu, când elevii stau acasă și urmează cursurile online, arată statistica oficială de la Ministerul Educației. În cadrul unei conferințe de presă de luni, ministrul Educației anunța că în acest moment peste un milion de elevi învață online.

Datele de marți, 03 noiembrie, ora 12:00, arată următoarea situație:

  • 8.543 de unități de învățământ în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 5.077 de unități de învățământ în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 4.036 de unități de învățământ în Scenariul 3 (roșu) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Dintre cele 4.036 de unități aflate în această situație, 367 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.669 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare. 

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Articolul precedentSondaj: 6 din 10 profesori spun că au nevoie de cursuri pentru a preda online
Articolul următorDirector medical din Anglia: Predarea nu are „risc ridicat” de infectare/ Profesorii cer închiderea școlilor